Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je cellulitis? Wees trots! En stop met het smeren van producten die toch niet werken

Cellulites wordt door velen (voornamelijk mannen) gezien als iets wat lelijk is en niet bij een ‘gezond’ lichaam hoort. Maar weet je wat? Meer dan 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulitis. Dit wordt in de volksmond ook wel een sinaasappelhuid of kuiltjes genoemd. Dit wordt veroorzaakt door onderhuids vecht.

Hoewel sporten en gezonde voeding effect hebben op het al dan niet krijgen van cellulitis wordt dit grotendeels bepaald door andere factoren. Zo speelt erfelijkheid een grote rol maar ook je hormoonhuishouding. Oestrogeen stimuleert cellulitis, daardoor hebben vrouwen er over het algemeen meer last van dan mannen.

Heb je cellulitis? SHOW IT!

Je las het goed, meer dan 90% van de vrouwen heeft last van cellulitis. Is het dan normaal? JA! Laat je dus door niemand vertellen dat je cellulitis moet verbergen. Sterker nog, je doet ook anderen er een plezier mee door dit niet te verbloemen.

1. Je draagt bij aan het normaliseren van hoe onze lichamen zijn

Hoe bizar het ook klinkt, veel mensen vinden cellulitis nog altijd niet normaal. Ze zien het als iets vies en als iets wat niet hoor. Maar cellulitis is iets wat ontzettend veel vrouwen (en ook mannen!) hebben, met wat voor lijf dan ook. Als jij je cellulitis met trots laat zien, helpt dit anderen om het als ‘normaler’ te gaan zien.

2. Je hoeft je niet te verstoppen

Hoe jouw lijf er ook uitziet, jij hoeft je voor niemand te verstoppen. En je hoeft al helemaal voor niemand een lange broek aan te trekken om je cellulitis te bedekken. Wees trots op je lichaam en laat dit anderen met trots zien.

3. Het is goed voor je zelfvertrouwen

Je zal zien dat het je eigen zelfvertrouwen een giga boost geeft. Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het lijkt want sommige vrouwen hebben jaren nodig om hun lichaam te accepteren zoals het is. Maar door je eigen lijf wat minder te verstoppen, raak je er vertrouwder mee en loop je uiteindelijk met meer trots over straat.