Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 6 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Cleveland Abduction op Netflix is de meest heftige true crime docu van dit jaar

Hoewel deze film al een langere tijd bestaat, verscheen hij pas deze maand op Netflix. Veel mensen hebben de documentaire dan ook nog niet gezien, maar daar gaat verandering in komen. De film Cleveland Abduction gaat op dit moment namelijk compleet viraal op social media en niet zonder goede reden. Het moet namelijk de meest heftige true crime docu van het jaar zijn.

“Ik zit op het puntje van mijn stoel.”

Cleveland Abduction

Cleveland Abduction is niet zomaar een documentaire. Deze film is namelijk gebaseerd op een bizar en heftig waargebeurd verhaal. Het vertelt het verhaal van een 21-jarige alleenstaande moeder (Michelle Knight) en twee andere vrouwen, die werden ontvoerd door een angstaanjagend man (Ariel Castro) en gevangen werden gehouden in zijn kelder.

De echte namen van Castro’s slachtoffers – Michelle Knight, Amanda Berry en Gina DeJesus – worden allemaal gebruikt in de documentaire. Michelle Knight was de eerste vrouw die Ariel Castro in 2002 gevangen nam en ook de 16-jarige Amanda en de 14-jarige Gina werden in de volgende twee jaar ontvoerd.

Ontsnapping

Alle drie de vrouwen werden opgesloten in de kelder van Ariel tot mei 2013, toen Amanda samen met haar 6-jarige dochter wist te ontsnappen. Dit lukte nadat ze erin slaagde contact te maken met de buren van haar ontvoerder. De politie redde vervolgens de andere twee vrouwen en arresteerde Ariel Castro, die niet veel later werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis plus 1.000 jaar gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating.

Tijdens de rechtszaak kwamen er afschuwelijke details over misbruik aan het licht. Zo werd er bekendgemaakt dat alle drie de vrouwen regelmatig door Castro waren verkracht en ze opgesloten zaten in kamers waar plastic toiletten “af en toe geleegd” werden. De vrouwen onthulden dat ze werden behandeld als dieren en voortdurend werden mishandeld en verlangden naar vrijheid. Niet veel later bevestigde een vaderschapstest ook dat Ariel Castro de vader was van de dochter van Amanda Berry.

In deze nieuwe Netflix-serie gaan broers en zussen samen op zoek naar de liefde

Reacties

Hoewel de film nog maar net op Netflix staat lijkt het nu al een grote hit te zijn. Zo staat de film nu al op nummer 4 in de top 10 en gaan kijkers ook massaal naar Twitter om de film te bespreken. Zo schrijft een kijker: “Kijk tip cleveland abduction. Film op waar gebeurde feiten. 3 meisjes werden ontvoerd. Wat minder uit de film naar voren komt zijn de leeftijden van de slachtoffers 21 17 en 14 ten tijden van de ontvoering.”

Andere kijkers schrijven: “Cleveland Abduction. Wat een gruwelijke film over seksueel geweld. En nog baseert op een waargebeurd verhaal ook. Mensen zijn beesten. #netflix” en “KIJKTIP #Netflix:”Cleveland Abduction”-> USA waargebeurde misdaad drama over de ontvoerde Michelle Knight, die 11 jaar vastgehouden werd met 2 andere meisjes. Hun ontvoerder kreeg levenslang+1000 jaar. Zeer ontroerend drama 😢.”