Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Om deze redenen is cupping supergoed voor je gezondheid én lichaam

Er zijn in beautyland altijd heel veel trends gaande. Zoveel dat je het bijna niet meer bijhoudt, maar sommige trends blijven hangen, zoals cupping. Grote kans dat je er weleens van hebt gehoord, maar misschien heb je verder nog geen idee wat het inhoudt.

Cupping is voor zoveel meer dingen goed dan je denkt. Hier lees je alles wat je wil weten.

Cupping

Cuppen is op vele manieren goed voor je. Al heeft het zijn bekendheid toch vooral te danken aan het feit dat het hét middel schijnt te zijn tegen cellulite. Good to know natuurlijk als je daar iets aan wil doen, maar het is voor nog zoveel meer (belangrijkere zaken) goed: zowel voor je gezondheid als voor je lichaam.

Cupping heft namelijk blokkades en bloed op van Qi (vitale levensenergie in ons lichaam). Het versterkt zowel je imuunsysteem tot het verminderen van stress en spierpijn. Daarnaast is het goed voor je lichaam omdat je doorbloeding gestimuleerd wordt en hierdoor krijgen de cellen van de huid meer zuurstof en voedingstoffen. Je kunt het misschien wel raden: hoe meer zuurstof en voedingsstoffen, hoe beter dit is voor de kwaliteit van je huid.

Het masseren van cellulite door middel van cupping heeft hetzelfde effect als een bindweefselmassage, doordat het spierknopen en verkleefde vetophopingen wegmasseert.

De werking

Het doorschijnende vacuümzuigend cupje verschaft een knap staaltje werk door middel van de zuigkracht en de werking. Wanneer je ermee over je huid gaat, zal de huid omhoog gaan staan doordat er vacuüm wordt gezogen (waardoor de cup ook weer blijft plakken). Het is heel normaal als er na de eerste paar keer rode vlekken ontstaan op de huid.

Dit komt omdat de cups hoge druk uitoefenen op de bloedvaten. Deze rode plekken zullen ook zeker weer verdwijnen. Goed om te weten: het is belangrijk dat je je insmeert met voedende olie voordat je begint. Gebruik bijvoorbeeld de heerlijke Body Cupping Olie van de Bindweefselbar.

Hoe kun jij dit makkelijk zelf thuis doen?

Omdat je het heel makkelijk thuis kunt doen, hebben wij een handige filmpje uitgezocht waarin duidelijk wordt hoe jij precies te werk kan gaan met je cup-set. Heb jij nog geen cup-set thuis? Dan raden wij de Cupping therapy kit van de Bindweefselbar aan. De prijs ligt misschien ietsepietsje hoger dan andere cups die je online kunt scoren, maar het is absoluut belangrijk dat je cups van goede kwaliteit zijn.

Lees ook: Beautify test: ik probeerde de Guasha Glow facial voor een stralende huid