Emma Toussain
Emma Toussain Food 1 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

De 5 lekkerste maaltijden om te eten als je een kater hebt

1 januari is de nationale dag van de brakheid, bijna iedereen heeft dan een kater. Oké, het is niet écht de dag van de brakheid, maar dat voelt soms wel zo. Je hebt hard gefeest en dat zorgt ervoor dat jij niet helemaal fris wakker wordt. Dat is niet erg.. het gaat weer voorbij. Maar dan helpt het wel om iets te eten wat goed is voor zo’n kater. En geen zorgen, we gaan nu niet verkondigen dat je gezond moet eten omdat het goed voor je is.. dat doet je moeder wel. Op zo’n brakke dag wil je een vette hap, wij gaan je vertellen wat lekker is.

Omdat je op 1 januari meestal ook geen zin hebt om te denken.

De 5 lekkerste maaltijden om te eten als je een kater hebt

Lig jij nu op de bank en heb je geen zin om te koken? Dan moet je natuurlijk lekker bestellen. Op 1 januari rijden er zat bezorgscootertjes rond, je bent dus niet de enige. Maar wat moet je dan bestellen? We zetten een aantal katerproof opties voor je op een rij.

1. Kapsalon

Het ultieme katervoedsel; een bakje met geschaafd vlees, patat, kaas en wat groenten met heel veel knoflooksaus.

2. Hamburger met sides

Een grote hamburger met veel kaas en lekkere bijgerechten als chicken wings, nuggets of mozzarella sticks.. yuuuummmm.

3. Pizza

Ja, een pizza doet het ook altijd goed. Zoek een pizza uit met veel kaas, als je daar van houdt natuurlijk. Pas op met pittige toppings of topping met veel smaak zoals truffel, die kunnen juist wat minder lekker vallen. Maar ga vooral voor de pizza die jij het liefste eet, dat kan nooit mis gaan.

4. Alles van de snackbar

Gefrituurd eten en een kater gaan goed samen. Het lijkt wel alsof de kater een stuk minder aanwezig is zodra jij gefrituurde aardappel naar binnen gooit. Daarnaast zijn frikandellen, broodjes kroket, kaassoufflees en bamischijven ook een prima optie. Vette mayo erbij en jij bent helemaal happy.

5. Chinees

Geen zin in gefrituurd, maar wel véél eten? Haal dan bij de Chinees. Je krijgt altijd veel te veel eten, maar het is wel ontzettend lekker. Voordeeltje is dat je drie dagen later nog steeds kunt eten.

6. Een mitraillette

Een broodje mét vlees, groenten én friet? FRIET OP EEN BROODJE? Ja, dat hoor je goed. Als je niet kunt kiezen uit optie 1, 2 of 3 dan kan je gewoon gaan voor deze Belgische uitvinding. You’re welcome.

Damn! Omdat jij zelf zo’n snack bent is deze hamburger beha perfect voor jou