Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 10 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Miss Nederland heeft een realityachtergrond en we kennen haar allemaal

Afgelopen weekend is de nieuwe Miss Nederland gekozen en het is geen onbekende: namelijk Rikkie Kollé. Rikkie deed namelijk eerder mee aan een bekend realityprogramma en daar vertelde ze iets heel persoonlijks, lijkt een beetje op het verhaal van Loiza Lamers.

De nieuwe Miss Nederland heeft een realityachtergrond en we kennen haar allemaal

in 2018 deed de toen zeventienjarige Rikkie mee aan Holland’s Next Top Model. Ze verraste de jury met het nieuws dat ze een transvrouw is en het publiek in Nederland vond het ook heel bijzonder. Ze kwam zelfs in de finale terecht, maar verloor van Soufyan. De winst tijdens de Miss Nederland verkiezing was wél voor haar, ze mag zichzelf nu een jaar lang Miss Nederland noemen.

Rikkie is nu ook de eerste transvrouw die ooit Miss Nederland gewonnen heeft, dus een hele mijlpaal.

“Het is onwerkelijk maar ik mag mezelf @missnederland 2023 noemen. Het was een leerzaam en prachtig traject, mijn jaar kan niet meer stuk. Ik ben zo trots en gelukkig ik kan het niet met omschrijven. Ik heb mijn community trots gemaakt en laten zien dat het kan.🏳️‍⚧️
En ja ik ben transvrouw en ik wil mijn verhaal graag delen, maar ik ben ook Rikkie en dat is wat voor mij telt. Ik heb dit gedaan op mijn eigen kracht en heb genoten van elk moment. ❤️”, deelt ze op Instagram.

De TikTok viral burnt toast theory vraagt ons om negatieve dingen positief te bekijken