Steffi Rijnders
Steffi Rijnders TikTok 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De TikTok viral burnt toast theory vraagt ons om negatieve dingen positief te bekijken

Als het even allemaal tegen lijkt te zitten en er gaan wat kleine dingen mis, heb je misschien al gauw de neiging om chagrijnig te worden. Het is zo’n dag waarvan je denkt: ”ik heb mijn dag niet, laat het maar snel voorbij zijn.” De nieuwe TikTok trend: the burnt toast theory zorgt ervoor dat je negatieve dingen vanuit een positief perspectief gaat bekijken en dat kan best leerzaam zijn. Want hoewel we behoorlijk chagi kunnen worden van bijvoorbeeld een verbrande boterham is dit toch eigenlijk helemaal niet het einde van de wereld?

Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat alles misgaat, kan deze theorie je helpen om wat positiever te zijn.

The burnt toast theory

The burnt toast theory vraagt ons om iets meer vertrouwen te hebben in het universum. We zouden negatieve gebeurtenissen vanuit een positief perspectief moeten bekijken. Volgens de theorie gebeuren dingen zoals het moet gebeuren. Wat als die vervelende momentjes van pech, zoals een verbrande boterham eigenlijk deel uitmaken van een groter geheel? Het klinkt misschien nog een klein beetje dromerig, maar no worries, want we lichten het graag verder toe.

Zo werkt het

The burnt toast theory stelt dat er een goede reden is achter de slechte dingen die gebeuren. De theorie gaat ervan uit dat het universum altijd een doel voor je voor ogen heeft. Met kleine tekens geeft het universum signalen af die je dichter bij je doelen zal brengen en je uiteindelijk gelukkiger maken. Soms gebeurt dit op een directe, voor de hand liggende manier, zoals wanneer je een oude collega tegenkomt die toevallig een geweldige baan voor je heeft op het moment dat je besluit om een geheel nieuwe carrière te beginnen. Andere keren helpt het universum op minder voor de hand liggende manieren, waardoor er weleens dingen gebeuren die op pech lijken.

Als je ‘s ochtends je toast laat verbranden, kan de tijd die je besteedt aan het maken van nog een toast je een auto-ongeluk hebben bespaard; of misschien ben je te laat voor een vergadering, maar ben je op precies de juiste tijd en plaats aanwezig om een ​​speciaal iemand te ontmoeten die je anders niet zou hebben ontmoet. Dus de volgende keer dat er iets kleins misgaat, vertrouw dan op het universum want, alles gebeurt met een reden. Bovendien komt er misschien zelfs wat beters op je pad.

@raiaraiaaa

just wanna put this out there!! + beaut view from my room ♡ #fyp

♬ scott street x i know the end – s

Werkt de theorie echt?

Er is geen bewijs of de theorie echt werkt en of er daadwerkelijk achter alles een reden zit. Wel kan deze theorie je kijk op het leven te beïnvloeden. Hoe jij voorheen een glas als half leeg zag kun je het door het positiever te bekijken ook als half vol zien. Ook vinden veel mensen slechte dingen makkelijker te accepteren als ze geloven dat er een goede reden achter zit.

Enne.. vaak zijn dingen inderdaad niet zo erg. Adem rustig in en uit en probeer de dingen van een positieve kant te bekijken.

Hè hè, we weten het eindelijk! Is sperma slikken nou juist wél of niet goed voor je gezondheid?