Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 20 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dave Roelvink over verslaving: ‘Ik ben dankbaar dat dit mij is overkomen’

Dave Roelvink heeft een langere tijd te maken gehad met een verslaving aan drank en drugs. Inmiddels heeft hij zijn verslaving al een tijdje overwonnen. Nu, tijd later, blikt hij terug op deze periode en is hij zelf ‘super dankbaar’. In de podcast Over Routines vertelt Roelvink over zijn verslaving, waardoor hij in een afkickkliniek belandde.

Dankbaar

”Die verslaving is iets waar ik achteraf van kan zeggen dat ik er heel dankbaar voor ben”, vertelt Dave in de podcast. ”Want als je ziet hoe ik eerst was, tien jaar geleden, en hoe ik nu in het leven sta, mijn hele denkwijze is anders. Mijn interesses liggen ook ergens anders.” Hij is dan ook ‘super dankbaar’ dat dit hem is overkomen. ”Dat is een heel cliché ding, maar dat is echt zo”, deelt Roelvink.

Terugblik op verslaving

”Als ik terugkijk naar mijn oude leventje is het bijna een soort twee delen van mij”, vertelt Dave. ”Het was vrij leeg, het was alleen maar feesten en een beetje werken”, deelt hij. Tegenwoordig verdiept Dave Roelvink zich meer in spiritualiteit en zelfontplooiing. Hij geeft aan dat hij dit op voorhand zelf ook nooit had kunnen bedenken. ”Mijn hobby’s waren altijd met mijn vrienden naar de kroeg, ik kon voor de rest niks verzinnen. Interesses in zelfontwikkeling of ademhalingsdingen, ik had er niet eens van gehoord.”

”Het levert bijzondere reacties op”

Tegenwoordig houdt Dave zich dan ook veel bezig met zijn nieuwe hobby. Zo doet hij ademhalingssessies en volgt hij lessen voor het bespelen van een rustgevend instrument, de handpan. ”Dit levert toch altijd weer bijzondere reacties op”, vertelt Dave. ”Overal waar ik kom in dit circuit, zitten ze te kijken ‘wat doet hij nou weer hier?’ of komen ze naar me toe van ‘wat leuk dat je er bent.” Dave geeft aan dat veel mensen wel positief verrast zijn, maar het voor andere ook een soort schrik is. ”Zo van ‘heb jij een afslag gemist?’ Maar dat vind ik alleen maar leuk”, aldus Roelvink.

Het is officieel: realityserie De Roelvinkjes komt terug