Audrey Garot
Audrey Garot Food 22 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Delishhhh! 4x lekkere najaars ontbijtjes op TikTok voor een goed begin van je weekend

Yes, het is weekend! Dat betekent dat je ein-de-lijk tijd hebt om een lekker ontbijtje voor jezelf (en misschien wel voor je lover) klaar te maken. Je gaat nu even niet voor een simpele boterham met hagelslag, maar dit keer ga je echt een keer moeite steken in je ontbijt. Met deze heerlijke najaars ontbijtjes van TikTok gaat dit sowieso lukken en dan heb jij meteen een goed begin van je weekend.

Zo begint je dag meteen al een stuk beter.

De lekkerste najaars ontbijtjes voor een goed begin van je weekend

De herfst is nu al even begonnen en dat is ook wel te merken aan het weer. Het wordt steeds kouder en natter buiten en ook worden de dagen steeds korter. Daarom is het juist nu zo belangrijk om je dag goed te beginnen met een lekker, maar ook gezond ontbijtje. Probeer daarom één van onderstaande najaars ontbijtjes die op TikTok staan. Eet smakelijk!

1. Gebakken banaan met havermout

Ben je even klaar met die standaard havermout en heb je zin in een beetje variatie? Dan is dit ontbijtje echt amazing en het is ook nog eens super makkelijk. Maak je havermout gewoon klaar zoals je dat normaal doet en voeg hier eventueel nog wat kaneel of vanillesiroop aan toe. Snij de banaan in stukjes en doe dit in de pan samen met wat olie, mayple syrup of honing en nog wat kaneel naar keuze. Meng dit bij elkaar en doe er als laatste nog wat melk bij. Enjoy!

@edenvonweiss

one of my favourite recipes ever ever ever #breakfastideas #oatmeal #oats #oattok #healthyliving #easyrecipe #quickrecipes #fallaesthetic #autumnvibes #fall #recipesforyou

♬ bad habit – johnny ★

2. Yoghurt bowl met appel

Dit ontbijtje is iets simpeler, maar net zo lekker. Doe wat yoghurt in een kommetje en snij een appel in stukjes. Doe de appel in een pan met wat honing en kaneel om het lekker op smaak te brengen. Als de appel goed is gebakken, kan je deze toevoegen aan de yoghurt. Als toppings kan je hier nog wat pindakaas en chiazaadjes aan toe voegen voor die extra touch en je hebt een heerlijk najaars ontbijtje.

@emma.murfitt

fall breakfast idea🍁🎃🌰☕️ #fyp #fallbreakfast #pumpkin

♬ Stubborn Love – The Lumineers

3. Appeltaart baked oats

Appeltaart als ontbijt, wat wil een mens nog meer?! Doe wat havermout, melk en kaneel in een hittebestendig bakje en meng dit door elkaar. Voeg daar wat stukjes appel bij en nog eventueel wat extra kaneel. Doe daarna het mengsel in de oven en geniet van je taartje!

@vanessafaga

fall breakfast idea🍎🍂 #fall #breakfastideas #bakedoats #apple #foodtiktok

♬ cola – recordaudios.

4. Pumpkin spice havermout

Een recept met de welbekende ‘pumpkin spice‘ kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met najaars ontbijtjes. Maak je havermout klaar zoals normaal met wat havermout, melk, pompoenmengsel, eiwitpoeder en honing. Door de eiwitpoeder is dit receptje ook nog eens hoog in proteïne, maar je kan dit natuurlijk ook weglaten. Voeg daarna nog wat yoghurt, kaneel en walnoten toe en je hebt een lekker ontbijtje.

@laushealthylife

the ultimate cozy fall breakfast! full recipe on my IG #breakfastideas #cozyathome #pumpkinrecipes #highprotein

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Het wordt steeds donkerder buiten – dit is hoe je een winterdepressie kunt voorkomen