Redactie
Redactie Beauty en Style 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dermaplaning: dit is alles wat je over de huidbehandeling moet weten

Van red light therapy tot peelings: er zijn genoeg behandelingen voor onze huid. Zo is dermaplaning ook ontzettend populair. We vertellen alles over de fijne huidbehandeling.

Zo helpt het bij acne, rosacea en meer.

Dermaplaning: wat is het?

Om het even simpel uit te leggen is dermaplaning eigenlijk niks minder dan scheren. De huidbehandeling bestaat al eeuwen – zelfs Cleopatra gebruikte het al – en is tot op de dag van vandaag nog steeds enorm populair. Tijdens deze huidbehandeling gaat de huidexpert over jouw huid met een fijn scheermesje, dat onder andere babyhaartjes en dode huidcellen verwijdert. Dit heeft meerdere voordelen voor jouw huid. Die babyhaartjes – ook wel gezichtshaartjes of peach fuzz genoemd – zie je amper en groeien (gelukkig) ook niet zo snel terug als ons beenhaar of okselhaar.

Wat zijn de voordelen?

Dermaplaning heeft meerdere voordelen: zo helpt het bij het verminderen van acne en rosacea, en helpt het ook bij het verminderen van een droge en geïrriteerde huid. Door met een speciaal scheermesje (dat niet bestemd is om mee te snijden) over de huid te gaan worden op een veilige manier de gezichtshaartjes en dode huidcellen verwijderd. Daarbij is dermaplaning ook een fijne manier om je huid te exfoliëren: je voorkomt hierdoor namelijk ook verstopte poriën.

Een ander voordeel aan dermaplaning is dat het de haartjes allesbehalve donkerder of dikker terug laat groeien. Sterker nog: de haartjes groeien gewoon op dezelfde manier terug. Dit komt omdat de huidbehandeling de haarzakjes niet aantast (zoals bij epileren of grondig scheren).

Voordelen voor de huid

Zoals we net al zeiden werkt de huidbehandeling goed tegen acne, rosacea en een droge huid. Er zitten na de behandeling namelijk geen dode huidcellen en vuil meer op je gezicht, waardoor deze huidproblemen minder snel kunnen ontstaan. En dat is niet het enige: het laat je huid er een stuk minder grauw en een stuk gladder en glanzender uitzien. Het resultaat zul je voor tot wel vier weken zien. Wij zijn verkocht.