Emma Toussain
Emma Toussain Drankjes 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Baileys Tiramisu Cocktail is alles wat je wil proberen dit weekend

Wij zijn wel fan van een cocktailtje. Of twee. Daarnaast wil de helft van de redactie ook wel begraven worden in tiramisu (even gecheckt) dus wat is er nou beter dan een combinatie van deze twee dingen?! Bijna niks. Baileys komt met een limited edition ‘Tiramisu’-smaak en dat is echt het beste nieuws van de dag. Wij weten wat wij gaan drinken dit weekend – en geven jou wat inspiratie om hetzelfde te doen.

Cheers!

Baileys Tiramisu

Oké, het water loopt ons al in de mond. Baileys deelt een recept voor een heuse Tiramisu-cocktail en die wil je echt proberen dit weekend. Feeling lazy? Dan koop je natuurlijk gewoon de fles met Tiramisu-smaak. Kan allebei! Maar als je lekker aan de slag wil in de keuken, volg dan onderstaand recept.

Boodschappenlijstje

100 ml Baileys Original Irish Cream
100 ml sterke warme koffie
20 g gehakte chocolade
2 eetlepels zachte bruine suiker
60 g lange vingers
120 g mascarpone
Cacaopoeder
Chocoladekoffiebonen en chocoladeschilfers als decoratie

*Goed voor 2 porties en de cocktails bevatten 8.5% alcohol!

STAP 1

Meng de warme koffie met de suiker en chocolade tot een glad mengsel en laat het afkoelen.

STAP 2

Meng de Baileys en koekkruimels met vier ijsblokjes in een blender of smoothiemaker tot een glad mengsel.

STAP 3

Doe de mascarpone in een kom, voeg ca. een derde van het Baileys-mengsel toe en meng het samen met een kleine ballongarde tot een glad mengsel. Schep de rest van het mengsel erdoor met een lepel.

STAP 4

Giet het koffiemengsel in twee Martini-cocktailglazen en drapeer daarna het Baileys-mascarponemengsel erover met een lepel. Bestrooi het met cacaopoeder en de koffiebonen, chocoladeschilfers en krullen.

Liever lui dan moe

Lazy sunday? Ga dan naar de dichtsbijzijnde Gall & Gall en koop de Tiramisu-fles. Lekker voor door de koffie of gewoon zo – maakt niet echt uit.