Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze dingen moet je vooral NIET zeggen tegen iemand die single is

Het single leven kan enorm leuk zijn. Je kan doen wat je wilt en je hoeft met niemand rekening te houden. Ook zitten er nog genoeg voordelen aan het single zijn (ja, die zijn er echt!), maar er zitten ook wat nadelen aan. Je hebt niemand om tegenaan te kruipen ‘s avonds, maar we hebben het vooral over de dingen die je te horen krijgt van jouw vrienden en/of familie..

Ook al bedoelen ze het vaak goed.

Deze dingen moet je vooral NIET zeggen tegen iemand die single is

Vooral tijdens de verschillende familiediners krijg je het vaak te horen: “Ben je weer alleen?”. Ja, je bent echt nog steeds vrijgezel. Deze vraag én onderstaande zinnen krijg jij vaak te horen als je nog single bent. En laten we vooral hopen dat ze er lekker mee stoppen.

1. “Maak je maar geen zorgen. Je ontmoet iemand wanneer je het niet verwacht.”

It’s a classic one. Dit is het goedbedoelde, maar irritante advies van iedereen. Ooit vinden we ons prins op het witte paard, we weten ‘t.

2. “Ik ben jaloers op jou, ik mis het om single te zijn.”

Uhmm, wat?! Jij bent op dit moment ook helemaal tevreden met je single life en je kan jezelf prima redden. En dat ze jaloers zijn op jou zegt meer over hun relatie dan over jou, toch?

3. “Misschien ben je gewoon te kieskeurig.”

Hoevaak we dit ook te horen krijgen.. We zijn niet te kieskeurig, oké misschien een tikkeltje dan. Maar wij willen gewoon de juiste persoon vinden waar we de rest van ons leven mee willen doorbrengen. Niks mis mee, lijkt me zo.

4. “Hoe komt het dat je nog steeds single bent?!”

Ook deze vraag krijgen we bij elk familie-uitje te horen. “Hoe komt het dat jij nog geen partner hebt? ” Wij weten het ook niet..

5. “Ik ben zo blij dat ik geen datingapp hoefde te gebruiken!”

Ouch.. die komt wel even binnen. Toch zijn wij hartstikke blij met die datingapps, dat maakt het voor ons allemaal weer een stuk makkelijker.

6. “Blijf gewoon jezelf en dan komt het allemaal vanzelf.”

Last but not least: als we onszelf blijven, komt het uiteindelijk allemaal goed! WE KNOW.

Een pauze in je relatie? Dit is alles wat je moet weten voordat je die stap zet