Emma Toussain
Emma Toussain Life 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je hebben: een echte HEMA-tompouce voor jouw hond

Voor mensen is het heel normaal: een traktatie als je iets te vieren hebt. Jarig? Taart. Geslaagd? Een gebakje. Waarom zou dit niet kunnen voor je trouwe viervoeter? De reguliere kauwbotten van de dierenwinkel zijn inmiddels wel bekend. Omdat het vandaag dierendag is, heeft HEMA bijzondere hele traktatie bedacht: De Tomwoef. Een tompouce speciaal voor honden!

Jouw hond is je alvast dankbaar.

Dierendag

HEMA staat bekend om haar leuke en hippe accessoires voor je huisdier, maar dit jaar komen ze toch wel met iets heel bijzonders voor dierendag: de Tomwoefkit! We kennen allemaal de klassieke HEMA-tompouce. Normaal gesproken zijn ze te koop met roze glazuur en met Koningsdag kleuren ze oranje. Helaas zijn suiker en banketbakkersroom niet echt geschikt voor honden, daarom zijn de ingrediënten van de Tomwoefkit zo aangepast dat het geen kwaad kan voor je viervoeter.

OMG: Je kunt nu bij Hema bier kopen met tompouce smaak!

Het leuke aan deze kit is dat je zelf de handen uit de mouwen moet steken, je koopt geen kant-en-klaar gebakje. Je maakt de tompouce helemaal zelf! Zo kun je je hond tijdens het bakproces alvast laten proeven van het beslag.

De juiste ingrediënten

In de kit zit een bakmix, maar je moet nog wel even langs de supermarkt om de overige ingrediënten te halen. Wat je nodig hebt: 330 gram appelmoes, een wortel, een rijpe banaan, bieten-of cranberrysap voor het roze kleurtje en lactosevrije (belangrijk!) griekse yoghurt. Als je alle ingrediënten in huis hebt kan je beginnen met bakken. Met de bakmix kun je 2 tompoucen maken. Handig om te weten is dat je de gebakjes nog een aantal dagen in de koelkast kan bewaren.

HEMA tomwoefkit
HEMA HEMA

Let wel op: Het is niet de bedoeling dat de tompouce dient als maaltijdvervanger. Het is bedoelt als extraatje, een heel welkom extraatje op dierendag. De Tomwoefkit is te koop in je dichtstbijzijnde HEMA-filiaal maar je kunt hem ook bestellen via de HEMA-webshop. De kit kost vier euro.

Verwen jij hond vanavond nog met een zelfgemaakte Tomwoef? Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag 😉