Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

10 dingen waarvan je je pas realiseert hoe duur het is, zodra je het zelf moet betalen

Alles wat leuk is, kost geld. Grote kans dat je het je oma wel eens hebt horen zeggen. En vooruit, dat een avondje bios wat mag kosten, vinden we niet meer dan logisch. Maar er zijn nog een triljoen (oké overdreven, tien) dingen die veel duurder zijn dan je in eerste instantie realiseerde. Daar kom je namelijk pas achter zodra je het zélf moet betalen.

Wij presenteren je: 10 dingen waarvan je je pas realiseert hoe duur het is, zodra je het zelf moet betalen.

10 x onnodig dure dingen

Leuk en aardig, student-af zijn, dat volwassen worden. Maar niet heus. Het leven wordt namelijk ineens een stuk duurder zodra je het zelf voor je rekening moet nemen. We noemen een tandarts, een blok kaas of parkeren (in Amsterdam, de hel). Nog even en we houden geen nier meer over.

Dit zijn 10 dingen waarvan je je pas realiseert hoe duur het is, zodra je het zelf moet betalen.

1. Kaas

Een blok kaas in de supermarkt kost al gauw een eurootje of vijf (en dan heb je mazzel). En op zich is dat ook niet gek, de duur van het productieproces en de kostprijs van melk hebben namelijk invloed op de verkoopprijs.

2. Het OV

Het OV is nou echt een goed voorbeeld van een ding waarvan je je pas realiseert hoe duur het is, zodra je geen student meer bent.

3. Blarenpleisters

Waarom zijn blarenpleisters zo duur?! En voor wie denkt dat een gewone pleister dan de oplossing is, heeft het mis. De kans op infecties is namelijk groter (omdat ze niet helpen bij het herstel van de blaar).

4. Parkeren

Een dagje weg en de auto ergens neerzetten? Geen haar op je hoofd die vroeger door had hoe duur dat precies was. Tot je nu zelf een dagje Amsterdam gaat. Ha!

5. Frambozen

Bakjes fruit. Waarom zijn die krengen zo duur? Moeten we nou gezond eten, of moeten we gezond eten?

6. Strings

Ondanks het kleine beetje stof, zijn strings verrassend én onnodig duur. Multiverpakkingen for the win.

7. Zonnebrand

We hoeven je vast niet te vertellen hoe belangrijk het smeren van zonnebrandcrème is, maar whyyyyy hangt er zo’n hoog prijskaartje aan?!

8. Tandarts

Ooit foto’s moeten laten maken bij de tandarts? Da’s niet grappig. En dan hebben we het vooral over het factuurtje wat vervolgens binnenkomt.

9. Noten (in het bijzonder pistache)

Amandelen, cashewnoten, walnoten, hazelnoten: veel van deze soorten hebben al een prijskaartje van zo’n zes euro, maar pistachenoten.. Zo’n 500 gram (gepelde) pistachenoten kosten al gauw meer dan tien euro. WHY?

10. Pijnboompitten

Pijnboompitten zijn lekker en gezond (het beschermt het hart, botten en de hersenen), ideaal om door een salade te gooien of je pasta mee af te toppen. Ware het niet dat ze very prijzig zijn.

Alsof dit lijstje nog niet erg genoeg is, kan dit er ook nog wel bij:

Sparen maar! Dít wordt namelijk het duurste jaar van je leven blijkt uit onderzoek