Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Yes! Disney+ maakt bekend dat er een Percy Jackson-serie komt

Er gingen al langere tijd geruchten rond dat er een serie zou komen gebaseerd op de bekende boekenreeks Percy Jackson. Goed nieuws! Disney+ heeft officieel aangekondigd dat er inderdaad een serie komt.

Tijd om enthousiast te worden!

Percy Jackson

De serie is gebaseerd op de populaire pentalogie van Rick Riordan die het verhaal vertelt van Percy Jackson, een halfgod en afstammeling van Griekse God Poseidon.

Disney heeft laten weten dat de serie “nauw zal worden afgestemd” met de boeken. Auteur Rick Riordan schrijft samen met een team de pilot en werkt als executive producer. Eerder verschenen er al twee Percy Jackson films, maar Rick was hier niet enthousiast over: “Ik heb de films nog steeds niet gezien, en ben niet van plan dat ooit te doen. Ik beoordeel ze op basis van het lezen van de scripts, omdat het verhaal mij het meest interesseert. Ik heb zeker niets tegen de zeer getalenteerde acteurs. Niet hun schuld. Het spijt me gewoon dat ze erin zijn gesleurd. die rotzooi” deelt PEOPLE.

Nu dat Rick Riordan zelf meewerkt aan de serie, kunnen fans niet wachten. Dit is alles wat we weten over de serie: Percy Jackson and the Olympians.

Wanneer werd de serie aangekondigd?

Auteur Rick Riordan vertelt het nieuws aan de fans: “Het wachten is voorbij, halfgoden. Ik ben verheugd om de eerste te zijn om jullie te vertellen dat Percy Jackson and the Olympians echt, echt en zeker naar jullie schermen komen. De slimme mensen bij Disney+ hebben ons groen licht gegeven.”

Over regisseur James Bobin vertelt hij: “James kent de boeken van Percy Jackson goed – zijn kinderen zijn fans – dus we zijn in goede handen.” Hij vervolgde: “Dank aan jullie allemaal voor jullie enthousiasme over de serie. Het wordt geweldig.”

Waar gaat het over?

De serie vertelt het verhaal van de gelijknamige boekenreeks. Disney+ beschrijft de serie als:

“De live-actieserie vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn hervonden bovennatuurlijke krachten wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meester-bliksemschicht. Nu moet Percy op pad gaan door heel Amerika om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen.”

Wie speelt er in Percy Jackson?

Disney+ heeft nog geen castleden aangekondigd en zijn nog volop opzoek. Fans, en wij ook, hopen graag op een terugkeer van Logan Lerman die in de twee films Percy Jackson speelde. Stiekem hebben we nog steeds een kleine crush op hem…

Is er al een releasedatum bekend?

Helaas is er nog niet bekend wanneer de serie te zien is op Disney+. Wij gaan zeker de twee films weer kijken terwijl we wachten.

Dit is alles wat we weten over de nieuwste Disney live-action film: The Aristocats