Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 17 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is de echte reden dat je ogen klein en gezwollen zijn ‘s ochtends

Wakker worden met kleine oogjes of een paar flinke wallen, dat heb je vast wel eens gehad na een korte nacht. Maar als je er bijna iedere dag mee te maken hebt, dan kan het een andere oorzaak hebben.

Je nachtcrème

Eh, pardon? Ja, je nachtcrème zou de boosdoener kunnen zijn. Het kan namelijk zijn dat je te veel crème op je gezicht het gesmeerd en dat het in je ogen terecht is gekomen. Gebruik altijd een oogcrème voor de delicate huid onder je ogen. Want de rijke producten voor de rest van je gezicht, zijn niet geschikt voor dat gedeelte.

Je hebt een allergische reactie

En helaas zou je voor veel dingen allergisch kunnen zijn. Let daarom goed op wat voor producten je gebruikt en wat je doet in je slaapkamer. Het kan bijvoorbeeld dat je slecht reageert op je oogmake-up remover of facewash. Maar het kan ook zijn dat je allergisch bent voor het wasmiddel waarmee je je beddengoed wast of voor bepaalde voedingsmiddelen. Helpen kleine aanpassingen niet? Dan kan het verstandig zijn je bij de huisarts te laten testen op allergieën.

Vocht tekort

Omdat je te weinig water drinkt of omdat je te veel alcohol hebt gedronken. Maar het kan ook zijn dat je wel erg fan bent van koffie en thee. Het zit zo: alcohol en cafeïne verlagen het antidiuretisch hormoon ook wel Arginine Vasopressine genoemd. Dit stofje zorgt onder andere voor je vochtbalans. Een andere mogelijke oorzaak is dat je te veel zout binnen krijgt. Anyway, de oplossing is simpel: drink de hele dag door voldoende water. En misschien een beetje rustiger aan met wijn, koffie, thee en zout…

LEES OOK: 4 ‘slechte’ gewoontes die donkere kringen verergeren