Omani McDaniels
Omani McDaniels Gezondheid 19 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Olijfolie kan je helpen afvallen en dit is hoe

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk dat je kunt afvallen door vet te eten, maar dat is het mooie van olijfolie. Dit wondermiddel is onwaarschijnlijk gezond voor je lijf, zowel van binnen als van buiten. Het laat je huid stralen en je ingewanden glanzen.

Gezonde vetten

Gewone boter zit vol verzadigde vetzuren en ongezonde transvetzuren, die je cholesterol verhogen. Een verhoogd cholesterol en een hoge bloeddruk verhoogt je kans op hart- en vaatziekte, kanker en ook obesitas. Maar dat je van boter aankomt is algemeen bekend.

Olijfolie bestaat uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren die goed voor je zijn. Je stopt eerder met eten, omdat olijfolie je lijf verzadigt en je hongergevoel onderdrukt. Niet alleen helpt het je lijf met gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen, het vermindert je trek naar tussendoortjes. Onverzadigde vetzuren bevorderen het vetverbrandingsproces, waardoor je sneller afvalt.

Ochtendritueel

De Mediterraanse bevolking heeft een geheim. Daar is het namelijk niet ongewoon om ‘s ochtends twee eetlepels olijfolie te drinken, met een glas warm water en citroensap. Dit brengt je spijsvertering op gang en helpt met de kilo’s kwijtraken.

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nu liters olijfolie gaat wegdrinken op een dag, want naast de misselijkheid zal het ook niet helpen met afvallen. Maar van een eetlepeltje olijfolie, zal je lijf alleen maar blij worden. Je portemonnee misschien niet, want al je kleding zal te groot voor je worden.

LEES OOK: Uitdaging: Na het afvallen het jojo effect voorkomen