Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 12 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is bekend: dit is De Mol én dit zijn alle molacties van 2023

Het is ein-de-lijk bekend, De Mol is ontmaskerd! Gisteravond stonden Ranomi, Jurre en Daniël in de finale, dat plaatsvond in en rondom Paleis Soestdijk. Al snel werd duidelijk dat Ranomi niet De Mol was én dat ze ook niet gewonnen heeft. Daniël ging er met de winst vandoor, want die wist de ultieme saboteur te ontmaskeren. Het was al die tijd al de vrolijke Jurre die het spel voor de rest moeilijk heeft gemaakt. Daniël was de enige die Jurre heeft ingevoerd tijdens de test dus het is een terechte winnaar. Maar wat heeft Jurre allemaal gedaan tijdens het spel?

Dit is De Mol en dit zijn zijn molacties

Jurre moest tijdens de eerste opdracht meteen een pokerface opzetten, toen alle kandidaten gebeld werden met het bericht over hun rol tijdens het spel. Jurre kreeg te horen dat hij De Mol zou spelen en daar moest hij natuurlijk niet verdacht op reageren. Zo was het begrip ‘pokerface’ vaker terug te vinden door de afleveringen heen. Tijdens pokeren moet je slim spelen maar ook wel een beetje geluk hebben. Dit verwijst dan weer naar de achternaam van Jurre.. Geluk.

De Mol beschrijft zichzelf

Tijdens de opdracht waarbij de kandidaten de kerkgangers op de juiste plek moesten zetten moesten Anke en Jurre de mensen zo goed mogelijk beschrijven zodat Daniël en Ranomi de mensen op de juiste plekken konden zetten. Zo zie je dat Jurre eigenlijk helemaal niet de juiste vragen stelt en als hij naast een vrouw loopt met een roze jurk aan, schreeuwt hij door de portofoon dat ze een gele blouse en witte broek aan heeft. Maar.. als je goed kijkt zie je dat hij dat zelf draagt. Hij beschrijft dus in principe zichzelf.

Aanwijzingen

Tijdens de eerste opdracht van het seizoen zat Jurre opgesloten in houten doos. Hij had de kleur groen gekregen, dé kleur van het programma Wie Is De Mol. Tijdens de foto-opdracht staat het woord ‘MOL’ letterlijk in beeld, hieruit had je kunnen opmaken dat de Mol in dát team zat. Geen directe verwijzing naar Jurre, maar zo had je wel al een heleboel andere kandidaten kunnen elimineren.

Bekijk alle aanwijzingen hieronder:

Deze muzieknummers schreeuwen girlpower én vertellen je gelijk hoe je een vrouw in het zonnetje kan zetten