Audrey Garot
Audrey Garot Lichaam 18 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe je het warm krijgt ‘s nachts zonder de verwarming aan te zetten

Brrr.. De komende dagen wordt het weer een stukje kouder en dat gaan we overdag merken, maar zeker ook ‘s nachts. En wij willen de verwarming natuurlijk niet meer aanzetten, door die verschrikkelijk dure energieprijzen van tegenwoordig, maar we willen er wel warm bij liggen.

Met deze tips hoef je ‘s nachts niet meer te bibberen van de kou.

Dit is hoe je het warm krijgt ‘s nachts zonder de verwarming aan te zetten

Wij willen in deze tijden het liefst zoveel mogelijk geld besparen, aangezien alles zo ontzettend duur aan het worden is. Om die reden willen we het liefste de verwarming niet aanzetten, want alle kleine beetjes helpen. Maar met deze tips hoeft dat ook helemaal niet, want je kan het ook warm krijgen zonder verwarming.

1. Neem een warme douche voor het slapengaan

Het is belangrijk om een warme douche of een lekker bad te nemen voordat je gaat slapen. Op deze manier word je lichaamstemperatuur verhoogt en ben je lekker opgewarmd als je je bed induikt. Je temperatuur blijft een uur zo hoog, maar daarna gaat deze dalen. Ga daarom zo snel mogelijk je bed in als je hebt gedoucht, zodat je warm in slaap kan vallen. Een extra tip is natuurlijk om een lekkere wollen pyjama aan te doen.

2. Draag verschillende laagjes

Deze tip klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar veel mensen gaan nog zonder pyjama naar bed. Ook als het heel koud is. In de koudere wintermaanden is het dus sowieso handig om nachtkleding aan te doen ‘s nachts, maar als het vriest, kan het ook slim zijn om meerdere laagjes te dragen. Het zit misschien niet altijd even comfortabel, maar het is wel lekker warm. Ook thermokleding kan een goed idee zijn als je het vaak koud hebt ‘s nachts.

3. Ga sporten voor het slapen

Door te sporten verhoog je je lichaamstemperatuur op een snelle en gemakkelijke manier. Dit zou je dus ook kunnen helpen om ‘s nachts warm te blijven. Daarnaast word je, als je sport vlak voor het slapengaan, sneller moe door bijvoorbeeld cardio te doen. Hierdoor zal je dus ook weer sneller in slaap vallen. Als laatste kan je nog een warme douche nemen voor het slapengaan en dan vang je twee vliegen in één klap!

4. Isoleer je kamer

Als je wilt besparen op de energiekosten door bijvoorbeeld de verwarming niet (te vaak) aan te zetten, is het goed om je huis of slaapkamer goed te isoleren. Op deze manier blijft de kou buiten en blijft het binnen lekker warm.

5. Koop een dikker, warmer dekbed

Om een warme en comfortabele nacht tegemoet te gaan, kan je een dikker dekbed kopen die je lekker warm houdt. Als je hier bijvoorbeeld geen geld voor hebt, kan je ook twee dekbedden op elkaar leggen. Dit is natuurlijk hetzelfde idee en het zorgt er in ieder geval voor dat je goed geïsoleerd bent ‘s nachts!

6. Slaap lekker tegen je partner aan

Niet iedereen wordt blij van deze tip, aangezien sommigen hun eigen ruimte nodig hebben, maar als jij hier wel van houdt, heb je een extra excuus om ‘s avonds tegen je partner aan te kruipen. Door samen te knuffelen stijgt je lichaamstemperatuur (en die van je partner natuurlijk) enorm en daar word je lekker warm van. Knuffel dus lekker met je partner en val samen in slaap!

Is het weer die periode van de maand? 5 dingen die je herkent als je ongesteld bent