Audrey Garot
Audrey Garot Sporten 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom sporten goed is die NIKS met afvallen te maken hebben

De één kan er helemaal z’n ei in kwijt, terwijl de ander het vreselijk vindt. Jep, we hebben het over sporten. De meesten staan in de sportschool omdat ze wat kilootjes kwijt willen, en hoewel dat super goed is, is dat niet de enige reden waarom je zou moeten sporten. Er zijn namelijk ook veel andere redenen waarom het goed is om te bewegen.

En je hoeft echt niet uren in de sportschool te staan.

4 redenen om te sporten die niks met afvallen te maken hebben

Je hoeft echt niet per se naar de sportschool als je dat niet leuk vindt. Zoek bijvoorbeeld een sport die je wel leuk vindt, zoals een groepsles. Dit kan je ook nog eens extra motiveren om wél te sporten in plaats van in je bed te blijven liggen. Maar ook dat hoeft nog niet eens, als je elke dag een wandeling maakt ben je ook al goed op weg. Toch is het wel heel belangrijk om te sporten/bewegen en wel om deze vier redenen:

1. Het is goed voor je mentale gezondheid

Lichamelijke activiteit is heel goed voor je mentale gezondheid. Het helpt namelijk om je stemmingen te reguleren en het verlicht je angst en depressie. Daarnaast krijg je ook meer energie van lichamelijke beweging, zodat je geen last hebt van dipjes gedurende de dag.

2. Het verbetert je nachtrust

Door te sporten zorg je ervoor dat je sneller in slaap valt en ook beland je hierdoor in een diepere slaap, waardoor je kwaliteit van slapen beter wordt. Wat wil je nog meer?!

3. Je eigenwaarde stijgt

Doordat je (veel) aan het sporten bent, wordt je steeds fitter en sterker. Ook zie je dat je steeds meer vooruitgang boekt. Dit geeft je het gevoel dat je lekker bezig bent (en dat ben je ook!) en daardoor stijgt je eigenwaarde. Ga dus zeker zo door!

4. Het verbetert de gezondheid op de lange termijn

Door te bewegen, verbeter je je eigen gezondheid op de lange termijn. Daarnaast helpt het ons langer én gelukkiger te leven. Genoeg redenen om te sporten dus!

Dit zijn 4 manieren om je huid én haar te blijven hydrateren in de koudere maanden