Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn 4 manieren om je huid én haar te blijven hydrateren in de koudere maanden

In de winter merken we altijd vrij snel dat onze huid en haar aan het veranderen is. Je gezicht wordt droog en het ziet er een beetje dof uit, je lichaam is een beetje ruw en schilferig geworden en ook je haar is niet meer zo glanzend als voorheen. Dit komt natuurlijk allemaal door de koudere maanden. En hoeveel we ook houden van de kerst en de cozy vibes in de winter, willen we wel een ons gladde huidje behouden. Dat doen we het beste door onze huid en haar te blijven hydrateren.

Met deze tips kom jij de winter wel door.

Dit zijn 4 manieren om je huid én haar te blijven hydrateren in de koudere maanden

We willen natuurlijk allemaal een zacht en glanzend huidje, ook in de winter. Maar hoe komt het dat onze huid en haar in de koudere maanden zo veranderd? Dit komt allemaal door een gebrek aan vocht. We zetten de verwarming hoog aan en we nemen dagelijks een heerlijke, warme douche. Toch is dit allemaal niet zo goed voor je huid, want door te veel hitte wordt de hydratatie uit je lichaam en haar verwijderd. Wat er dus voor zorgt dat je huid er zo dof uit gaat zien..

Probeer hier dus zeker op te letten in de winter en ook kan je onderstaande tips volgen:

1. Gebruik voedende haarproducten

Heet water, koude lucht en winderige dagen doen niet veel goeds voor je haar. Investeer daarom in voedende haarproducten, zodat deze je haar een boost kunnen geven in de winter. Probeer hiervoor bijvoorbeeld de Résistance Bain Force Architecte shampoo van Kérastase en deze zorgt er ook voor dat je haarpunten niet verder slijten. Win-winsituatie dus!

2. Zorg voor een mooie glowy huid

Het is enorm lastig om je glow onder controle te houden als je een vette huid hebt. We know the struggle. Vooral in de winter is de kans groter dat je huid strak en droog wordt. Probeer die glow te houden door de juiste producten te gebruiken.

3. Denk 2x na welke douchegel je gebruikt

Veel mensen denken dat je douchegel alleen gebruikt om je lichaam mee te reinigen. Dit is natuurlijk ook wel zo, maar een goede douchegel kan zóveel meer voor je doen. Gebruik bijvoorbeeld een hydraterende body wash, op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je reinigt én hydrateert je lichaam tegelijk.

4. Smeer je ALTIJD in met een moisturizer

Het is voor ons heel normaal om ons gezicht twee keer per dag in te smeren met een lekkere crème, maar doe je dit ook voor je lichaam? Veel van ons slaan die stap namelijk vaak over. Het kost wat meer moeite, maar je zal al snel het verschil merken als je elke dag je lichaam insmeert met een heerlijke bodylotion.

Deze 9 dingen had je graag eerder willen weten over je skincare-routine