Audrey Garot
Audrey Garot Geld 5 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

12 manieren om geld te besparen in deze dure tijden

Het zijn zware tijden. De energieprijzen zijn enorm gestegen, de dagelijkse boodschappen worden duurder en dan hebben we het nog niet gehad over de benzineprijzen. Helaas ziet het er niet naar uit dat dit binnenkort snel beter wordt, dus moeten we manieren vinden om geld te besparen in deze dure tijden.

We moeten wat..

12 manieren om geld te besparen in deze dure tijden

Alles wordt tegenwoordig steeds duurder, maar het bedrag op ons loonstrookje blijft helaas hetzelfde. Toch moeten we gewoon onze dagelijkse boodsdchappen blijven kopen, want het is belangrijk om wel gezond te blijven eten. We moeten dus op de kleintjes letten en daarom staan hieronder onze tips om geld te besparen.

1. Creeër een budget voor jezelf en houd je hieraan.

2. Ga niet naar dat leuke koffietentje om de hoek, maar maak je koffie zelf thuis.

3. Doe zoveel mogelijk met de fiets of scooter of ga carpoolen met een collega! Dit bespaart een hoop benzinegeld, want wat is dat duur tegenwoordig..

4. Zit je nog op school en moet je dure boeken kopen? Kijk dan of je de boeken ergens tweedehands kan kopen of ga naar de bibliotheek om ze daar te lezen.

5. Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. Dit lijkt misschien vreemd, want voor een goede kwaliteit betaal je een stuk meer, maar op deze manier bespaar je geld op de lange termijn.

6. Probeer producten zoveel mogelijk te kopen als ze in de korting zijn. Houdt dus de folders en de acties goed in de gaten!

7. Ben je van plan om een dure aankoop te doen? Vergelijk de prijzen dan online om te kijken of je het ergens anders nóg goedkoper kan krijgen.

8. Koop bevroren fruit en groenten, dit is om de één of andere reden een stuk goedkoper dan de verse producten, maar het smaakt net zo goed.

9. Begin met meal preppen voor de hele week. Als je dit doet hoef je niet elke keer weer boodschappen te doen voor een nieuwe maaltijd, maar kan je alles in één keer kopen. Net zo makkelijk!

10. Als je geen zin hebt om te meal preppen, zoals hierboven, kan het slim zijn om één keer in de week boodschappen te doen. Je haalt dus in één keer alle boodschappen voor de hele week, waardoor je echt het nodige koopt. En niet elke dag in de verleiding komt om weer wat lekkers te halen.

11. Gebruik ledlampen in plaats van gloeilampen. Deze gaan een stuk langer mee, wat je uiteindelijk een hoop geld scheelt.

12. Zet je mobiel betalen uit. Het is misschien een beetje onhandig als je vaak met je telefoon betaalt, maar door het mobiel betalen geef je toch veel meer geld uit dan je denkt, doordat het allemaal zo snel en makkelijk gaat.

Dit zijn 15 positieve affirmaties om je dag mee te beginnen