Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn 5 ideeën voor een eerste date zonder alcohol – want ook dat kan leuk zijn

Het klinkt misschien heel saai: een eerste date zonder alcohol. Door de alcohol tijdens je date kan je lekker onstpannen, maar een date kan ook heel leuk zijn zónder een glas wijn of biertje in je hand. Je hoeft alleen maar een leuke activiteit te bedenken en that’s it! Het kan misschien toch iets lastiger zijn om zo’n date te bedenken dus hebben wij die voor jou bedacht.

Maak je klaar voor een date zonder alcoholische drankjes!

Ideeën voor een eerste date zonder alcohol

Op een eerste date ga je vaak toch standaard op een terrasje zitten of een avondje uit eten. Meestal neem je er uit automatisme dan toch wel een glas wijn bij. Toch kan daten ook heel leuk zijn zonder alcohol, bekijk de tips hieronder.

1. Minigolf

Minigolf is één van de beste activiteiten voor een date zonder alcohol, omdat het een fysieke activiteit is en je hoeft niet per sé te goed te zijn in minigolf. Je kunt ervoor kiezen om een wedstrijdje te houden met je date (al is dit niet aan te raden als je niet tegen je verlies kan) of stel elkaar bij elke baan een persoonlijke vraag. En als het geen lekker weer is om buiten te minigolfen, zijn er tegenwoordig genoeg leuke indoor banen, zoals de ‘glow in the dark minigolf’. En misschien is dit nog wel leuker!

2. Picknicken

Neem een kleedje mee met wat lekkere hapjes en (geen alcoholische!) drankjes en spreek af in een park bij jullie in de buurt. Als je bang bent dat je op een gegeven moment geen gespreksstof meer hebt, neem dan een kaartspel mee of een leuk spel waarbij jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

3. Bezoek een museum

Als jullie allebei van kunst houden, dan kan samen een museum bezoeken een hele leuke date zijn. Het kan heel ontspannend zijn en jullie hebben gegarandeerd iets om over te praten; namelijk de kunst! Ook zijn er genoeg gratis of goedkope musea in Nederland, dus het is ook nog eens budgetproof!

4. Lunchen in een foodhall

Bij een lunch kan je veel makkelijker alcohol vermijden dan bij een dinerdate. Ga lekker naar een foodhall en struin daar wat rond. Hier heb je alle wereldkeukens onder één dak, dus er moet sowieso wat lekkers voor jullie beide tussen zitten en deel jullie liefde voor eten met elkaar.

5. Bowlen

Ook bowlen is een lekkere actieve date waarbij je niet te veel hoeft na te denken, dit kan de spanning van je date (hopelijk) weghalen. Vind je het toch nog te spannend? Dan kan bowlen ook een goed idee zijn voor een leuke dubbeldate. Neem je bestie en haar lover mee en zij slepen je er sowieso doorheen!

Dit zijn de 5 grootste afknappers tijdens een eerste date