Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY: zó maak je je eigen natuurlijke nagelverharder voor zwakke nagels

Zwakke nagels kunnen door een heel veel dingen komen – bijvoorbeeld door de kou, het afhalen van gelnagels/acryl of als je vroeger veel nagels hebt gebeten. Nagelverharder is dé oplossing voor jou om je nagels weer in oude staat te herstellen. Voor deze DIY natuurlijke nagelverharder heb je waarschijnlijk alle producten al in huis. Dus, let’s go!

Een simpel en handig DIY-project.

DIY nagelverharder

Als je met je handen werkt, is het wel zo handig dat je nagel niet inscheurt na maar een simpele aanraking. Een nagelverharder kan je nagels weer helemaal herstellen als ze zwakker zijn geworden, door welke reden dan ook. Daarnaast stimuleert het ook de nagelgroei.

Op de resultaten hoef je niet lang te wachten, deze DIY nagelverharder werkt eigenlijk bijna meteen. Binnen twee weken kan je al resultaat verwachten.

De ingrediënten voor zelf gemaakte nagelverharder

Dit is wat je nodig hebt voor je DIY-project nagelverharder:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel fijngesneden knoflook (optioneel)

Het recept voor deze DIY nagelverharder

Voor de nagelverharder mix je alle ingrediënten samen in een kopje. Meng het goedje dan goed door en week je vingers er minimaal 10 minuten in. De nagels zullen hierna extreem gevoed zijn door de olijfolie en goed gereinigd door het citroensap. Je kunt ervoor kiezen om de knoflook ook toe te voegen. Op deze manier maak je van het sapje een pap. Knoflook bevat selenium, dit zorgt voor een stimulatie van de nagelgroei en geeft je nagels meer vitamine E.

Als je 2-3 keer per week een kwartier vrijmaakt voor dit proces, heb je binnen no-time weer sterke nagels.

Een nog simpelere manier voor nagelverharding

Een ander manier om je nagels te verharden is om castorolie te gebruiken. Dit wordt ook wel wonderolie genoemd. Als je dit elke avond op je nagels masseert zorgt het ook heel snel voor een verharding van je nagels. Deze manier is nog simpeler, daarnaast zorg je er ook voor dat je nagelbed verzorgd wordt. Hier kan je een flesje Castorolie bestellen bij Holland & Barret.

Lees ook: DIY: hoe je je wenkbrauwen het beste thuis zelf kunt verzorgen