Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Doggy Style blijkt een bizarre hondenfilm voor volwassenen, er is niks liefs en schattigs aan

Vaak zijn films met dieren in de hoofdrol gericht op kinderen, maar Doggy Style niet. Deze film gaat over honden en de liefde (of haat) voor de baasjes. Ze zeggen dat honden dol zijn op hun eigenaren, maar wat als dat baasje een enorme kl**tzak is? In dat geval wordt het tijd om wraak op hem te nemen, helemaal in doggy style. En wat dat precies is? Tjsa, scrol vooral naar beneden.

Doggy Style

De film krijgt een 12+ rating, dus voor kleine kids is ‘ie niet zo geschikt. Er wordt gescholden, over seks gepraat en ga zo maar door. De film heet in Amerika Strays maar krijgt hier dus de naam Doggy Style, wat een perfect linkje is naar het vulgaire taalgebruik in de film. Vinden wij niet erg, de combo met schattige hondjes die kunnen praten maakt het voor ons al helemaal goed. In Amerika heet de film officeel Strays, maar is in andere landen aangepast naar Doggy Style.

Het verhaal

Sure, het verhaal gaat over honden. Maar er blijft niks van het schattige over..  Als de naïeve, altijd optimistische borderterriër Reggie (ingesproken door Will Ferrell) door zijn onsympathieke eigenaar Doug in de achterbuurt van de stad wordt achtergelaten, is hij er van overtuigd dat zijn geliefde baasje dat nooit met opzet zou doen. Maar wanneer Reggie kennismaakt met de snel pratende, grofgebekte bostonterriër Bug (ingesproken door Jamie Foxx), een zwerfhond die erg gesteld is op zijn vrijheid en vindt dat een hond met een baasje maar een loser is, realiseert hij zich dat hij in een giftige relatie zat en dat Doug eigenlijk een egoïstische schoft is.

Bekijk de trailer hieronder:

Reggie, Bug en Bugs vrienden Maggie, een slimme Australische herder die door haar baasje aan de kant is gezet voor een nieuwe puppy, en Hunter, een angstige Deense dog die gestrest is geraakt door zijn werk als therapiehond, zijn vastbesloten om wraak te nemen. Ze bedenken samen een plan en beginnen aan een episch avontuur om Reggie te helpen de weg terug naar huis te vinden en Doug te laten boeten door zijn favoriete ledemaat er af te bijten. En dan hebben we het niet over zijn arm. Je kunt je wel bedenken; niet zo zeer een film voor kids. Wél heel grappig.

24 augustus in de bios!

Dit zijn de perfecte hondenrassen voor ‘beginners’

Pathé