Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hanteer jij nog steeds de ouderwetse ‘driedagen-regel’ na je date? Dit zijn 5 andere manieren om je scharrel te beoordelen

De driedagen-regel houdt in dat jij iemand drie dagen ‘geeft’ om jou na een date een berichtje terug te sturen. “Was gezellig, wanneer zie ik je weer?” Zoiets. Vroeger (oké zo’n 10 jaar geleden) was dit de maatstaaf om te zien of iemand geïnteresseerd was. Deed diegene dat niet? Dan zat er geen tweede date in. Hij geen interesse, jij geen interesse. Zijn er echt mensen die zich nog aan deze regel houden? Deze drie dagen zijn genoeg om viraal te gaan op TikTok, twee Netflix-series uit te kijken en je kunt zelfs al een nieuwe liefde hebben gevonden.

Daarom cancelen we deze regels en geven we je 5 alternatieven.. *vol sarcasme*.

Driedagen-regel

Aangezien we nu zo’n 100 middelen hebben om contact te krijgen met iemand, kan het echt geen drie dagen meer duren voordat iemand contact met je zoekt. De driedagen-regel is heel ouderwets en daarom doe we het even helemaal anders. Deze alternatieven zullen ervoor zorgen dat je niet te lang blijft hangen bij een date. Zie dit ook wel als een soort ‘handleiding voor mannen – over de date-gedachtes van een vrouw.’

Neem ze vooral met een korreltje zout 😜

1. De zevenminuten-regel

“Als je niet binnen zeven minuten, nadat ik je huis heb verlaten hebt, ge-sms’t, maakt het je duidelijk niet uit of ik veilig thuis ben gekomen en egoïsme is echt een nog-go.”

2. Duidelijkheid

“Kijk, ik ga reageren op je BeReal en op je Instagram-verhaal de minuut dat ik je huis uit loop. Dan ga ik een aantal keer op je LinkedIn kijken. Als je dan niet vraagt wie er 17 keer op jouw LinkedIn heeft gekeken en als je niet reageert op mijn reactie kan het niet werken. Duidelijk toch?”

3. 6 minuten bladeren door zelfhulpboeken

“Als ik meer dan zes minuten tijd heb gehad om zelfhulpboeken online te bekijken voordat ik een berichtje van je heb ontvangen, kan je het maar beter opgeven. Zodra ik heb gelezen waarom je geen man of koolhydraten nodig hebt, is het einde verhaal voor ons. Boy-bye.

4. De 3-IG-story-regel

“Als je tijd hebt gehad om drie Instagram-verhalen te posten, maar je hebt geen tijd gehad om me te sms’en, dan snap ik de hint.”

5. De 8-therapeut-voicemails-regel

“Je hebt me zoveel tijd gegeven dat ik mijn therapeut acht voicemails heb achtergelaten over dat mijn dates me altijd ghosten. Als ik acht vrije lange en dramatische memo’s heb opgenomen dan had jij ook echt wel even een date kunnen regelen.”

Too much?

Oké.. beetje overdreven. Korreltje zout, weet je nog? 😅

Wat we hiermee eigenlijk willen zeggen, is dat als een man er echt drie dagen over doet om jou een bericht te sturen.. of als hij drie dagen neemt om te reageren, dan vindt hij jou niet zó leuk als je misschien gehoopt had. Dan is het tijd om verder te kijken girl.

Deze 2/2/2-regel houdt je liefdesleven romantisch