Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

5 x de lekkerste cafeïne vrije koffie zodat je kan blijven genieten van een bakkie pleur

Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om 5 bakkies pleur achterover te slaan op een dag. Hoewel het eerste kopje koffie jou een heerlijke energieboost geeft, kan de tweede kop al zorgen voor hartkloppingen en een onrustig gevoel. Heb jij altijd plafonddienst als je na het eten nog een koffietje drinkt? Dan is cafeïnevrije koffie natuurlijk een goede uitkomst.

Cafeïne kan zorgen voor nervositeit en een slecht slaappatroon. Jammer, want een cappuccinootje doet iedereen goed na de lunch. Gelukkig bestaan er tegenwoordig vele cafeïnevrije mogelijkheden die ook nog eens lekker zijn.

Cafeïnevrije koffie

Cafeïnevrije koffie wordt ook wel decaf genoemd. Omdat cafeïne in koffiebonen zit, wordt dit tijdens het maakproces uit de bonen gewassen. Tegenwoordig bestaan er zelfs technieken om de genen van de koffieplant te blokkeren zodat er helemaal geen cafeïne meer wordt aangemaakt.

En welke van de mogelijkheden zorgt bij jou thuis voor het lekkerste kopje koffie? Dat weten wij wel.

1. Douwe Egberts Lungo Decaf Koffiecups

De koffiecups van Douwe Egberts zijn compatibel met veel koffiezetapparaten, waaronder die van Nespresso. De intensiteit van DE loopt van 0 tot 12. Met een 6 op deze schaal, is dit cupje ideaal voor zowel een kopje espresso (om af te makken met een dot opgeklopte melk) of een lungo. De smaak is zó verfijnd dat je het verschil niet proeft met normale koffie.

Wat kost dat? Je betaalt €4,84 voor 20 cups.

2. Nespresso Ispirazione Firenze Apreggio zonder cafeïne

Durf jij je niet te wagen aan de velen ‘nepcups’ die in omloop zijn? Hoewel de meeste cups gewoon compatibel zijn met een Nespresso apparaat, zweren sommigen bij enkel het gebruik van de originele cups. Gelukkig heeft Nespresso ook een aantal decaf cups in de collectie. Deze bijvoorbeeld, met een intensiteit van 9 op een schaal van 0 tot 10 is perfect voor een straf bakkie espresso.

Wat kost dat? Je betaalt €4,40 voor 10 cups.

3. Lavazza Espresso Decafe koffiecups

Lavazza is een bekende koffiemaker die natuurlijk niet kon achterblijven. Ook deze cups kunnen gewoon worden gebruikt voor je Nespresso apparaat. De cupjes zijn overigens CO2 neutraal gemaakt, nóg beter voor het milieu dus.

Wat kost dat? Je betaalt €3,59 voor 10 cups.

4. Decaf Brasil van Zwarte Roes

Bonenapparaat in de keuken staan? Dan heb je niks aan bovenstaande cups. Gelukkig maken veel koffiebranderijen ook decaf bonen. Zo bevat deze zak bonen een hint van pure chocolade, koekjes en gedroogde vijg. Heer-lijk. Wil je zeker eens proberen en is ook ideaal voor het maken van desserts.

Wat kost dat? Je betaalt €8,50 voor 250 mg. koffiebonen.

5. LOT61 – Fresh Water Decaf – Single origin

LOT61, wie kent deze bekende koffieketen niet? Er worden ook bonen gebracht zodat je thuis ook de barista kan uithangen. In tegenstelling tot veel andere merken, worden deze bonen in water gewassen (en niet in chemicaliën). Beter voor het milieu, beter voor jou. Deze koffie heeft een hint van chocolade en bessen. Lekker!

Wat kost dat? Je betaalt €10,99 voor 250 mg. koffiebonen.

Flinke koffie verslaving te pakken? Zo kick je af van cafeïne