Redactie
Redactie Beauty en Style 22 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Z贸 kom jij eindelijk van die vervelende droge lippen af

Een nogal vervelend kwaaltje: droge en schrale lippen. Lippen drogen eerder uit dan de rest van onze huid, dit komt mede doordat lippen een tekort hebben aan vitamine E. Je hoort er iedereen wel eens over in deze koude tijd van het jaar, maar belangrijker is nog: hoe kom je er vanaf?!

Droge lippen? No thanks

Wat doe je zodat je hier geen last meer van hebt? Leest en huiver.

1. Lippenbalsem

Verzorg je lippen met een vettige lippenbalsem. Vooral voor het slapen gaan is het verstandig om ze goed in te smeren zodat het kan inwerken. Vaseline, kokosvet en olijfolie zijn een prima alternatief als je geen lippenbalsem in huis hebt. Kies overdag voor een lippenbalsem met SPF, ook in de winter kan de zon schadelijk zijn. Pas wel op: er bestaat ook zoiets als 鈥榣abello-verslaving鈥. Dan kan je niet meer zonder en elke keer als je lippen geen balsem dragen worden ze extra droog.

2. Water drinken

Dit klinkt vast niet onbekend in de oren! Je lichaam hydrateren is zo ongeveer goed voor alles, ook voor de lippen. Probeer 1,5 liter water of warme kruidenthee (om op te warmen) per dag te drinken.

3. Vitamine B

Een tekort aan vitamine B in combinatie met schadelijke invloeden van buitenaf kan zorgen voor gescheurde lippen. Haal de vitamines uit groenten, kaas, vlees, noten, paddenstoelen of pak wat supplementen.

4. Lippenstift

Als je schale lippen hebt staat lippenstift niet charmant. Wanneer je van de droge lippen af bent kun je beter een verzorgende lippenstift kiezen.

5. Scrubben

Vaak kun je niet van de velletjes op je lippen afblijven. Scrubben of pulken verergeren de toestand op je lippen. Wat je wel kunt doen is voorzichtig poetsen met een tandenborstel.

Dit artikel was eerder te zien op Famme

Dit merk je als je huid een tekort aan collageen heeft