Redactie
Redactie Lifestyle 7 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk duidelijkheid: zó spreek je SHEIN echt uit

Grote kans dat je de webshop SHEIN wel kent. De site is tot aan de nok toe gevuld met fashionable en spotgoedkope items. Je hoeft TikTok of Instagram maar te openen en je komt enthousiaste mensen tegen die hun aankopen delen en hun uitspraak delen. Want leuk en aardig alle items, maar de ene keer wordt SHEIN uitgesproken als ‘shine’ en de andere keer als ‘she-in’. Wat is het nou?

Wij gingen op onderzoek uit.

SHEIN

SHEIN is een Chinese webshop en is inmiddels echt wel een bekende naam. Denk trouwens niet direct dat het feit dat het een Chinese webshop is, iets heel slechts betekent. De goedkope prijs (die soms wel vergelijkbaar is met prijzen op Ome Ali) wordt door verschillende factoren bepaald, denk aan stofprijzen, productietijd, transportkosten, marketingkosten etc.

Waar je wél rekening mee moet houden is dat je niet veel kwaliteit kan verwachten voor zo’n prijs. De items zijn niet van dure stoffen gemaakt en snel in elkaar gezet, waardoor het prima een seizoen meekan, maar het daarna misschien wel afgedragen is. En da’s dan weer niet zo duurzaam.

Zó spreek je het uit

Of je er nou bestelt of niet, je hebt op dit artikel geklikt om te achterhalen wie de juiste uitspraak gebruikt: team ‘shine’ of team ‘she-in’? Well, het is dat laatste. SHEIN was namelijk eerst SheInside, toen het in 2008 werd opgericht. In 2015 is de naam veranderd naar SHEIN.

Verwarrend, begrijpen we, maar het is echt zo. Via Twitter vroeg iemand begin dit jaar namelijk ook naar de uitspraak van de webshop en daar reageerde SHEIN met het verlossende antwoord:

Psst: met déze 4 tips kun jij voortaan bewuster winkelen