Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 7 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Hoe gaat het nu met het Nederlandse slachtoffer Ayleen uit The Tinder Swindler?

The Tinder Swindler is onze nieuwste true crime-obsessie en vertelt het verhaal van een oplichter genaamd Shimon Hayut die de dating-app Tinder gebruikte om zijn slachtoffers op te lichten. Ook heeft Shimon contact gehad met de Nederlandse Ayleen en ook zij is helaas veel geld kwijt.

Nederlandse slachtoffer

De Amsterdamse Ayleen ook slachtoffer geworden van The Tinder Swindler. Onder schuilnaam Simon Leviev probeerde Shimon verschillende vrouwen duizenden euro’s afhandig te maken. Ayleen heeft anderhalf jaar lang contact gehad met Shimon en is uiteindelijk tienduizenden dollars kwijtgeraakt. Ze hoorde uiteindelijk op het nieuws over zijn oplichtingspraktijken maar Shimon ontkent dat hij hier iets mee te maken heeft. De Nederlandse wil toch op een of andere manier haar geld terugkrijgen en heeft het plan om de dure merkkleding van Simon te verkopen.

Ook lokt Ayleen oplichter Shimon onder valse voorwendselen naar Athene in Griekenland en licht ze de autoriteiten in over waar hij zich precies bevindt. In Athene wordt Shimon uiteindelijk opgepakt en uitgeleverd aan Israël, waar hij vijftien maanden cel krijgt. Uiteindelijk moet hij er slechts vijf in de gevangenis hoeft uit te zitten.

‘Tinder Swindler’ Simon Leviev verbannen door Tinder

Hoge schulden

Ayleen is druk bezig met het afbetalen van haar schulden. Daar is ze nog wel even mee bezig, want het is 140.000 dollar in totaal. Los van alle financiële schade heeft Ayleen natuurlijk ook een emotioneel trauma opgelopen. Ze hoopt dan ook dat Shimon uiteindelijk zijn verdiende loon krijgt. Op 30 december 2019 werd gemeld dat Shimon Hayut was veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor vier beschuldigingen van fraude. Naar verluidt zou hij zijn slachtoffers 150.000 NIS (Israëlische munteenheid), wat overeenkomt met ongeveer €40.000, aan schadevergoeding betalen. Momenteel loopt hij weer vrij rond in Israël, tot grote frustratie van zijn slachtoffers.

True crime-documentaire ‘The Tinder Swindler’ staat op Netflix en iedereen wil weten waar Simon Leviev nu is