Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 13 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Glaasje te veel op? Dit kun je doen tegen de duizeligheid als je in bed ligt

Voor iedereen die nu in bed ligt en wil dat het draaien stopt, hebben we hier wat tips. We vonden namelijk een video waarin alles wordt uitgelegd. De Vlaamse prof. dr. Floris Wuyts weet precies hoe het zit.

Het heeft allemaal te maken met je evenwichtsorgaan. Én het heeft te maken met je oogbewegingen.
Hoe het precies zit, kun je zien in deze video:

De tips tegen duizeligheid

Interessant allemaal, maar als je nog steeds ligt te tollen in je bed (of je bent veel te dronken om die video nu te kijken), dan wil je waarschijnlijk gewoon snel een oplossing.

Do’s en Don’ts als je dronken en duizelig in bed ligt

Volgens de professor is het voor de duizeligheid het beste om op je rug te gaan liggen. Omdat je zo het stabielst ligt en je evenwichtsorgaan het meest in balans is.

Toch kun je het beste niet in slaap vallen op je rug als je kats lam bent. Want stel alle alcohol – en die Turkse pizza die je net hebt gegeten, ook al zo’n goed idee – komt er ineens weer uit. Braken terwijl je op je rug ligt, kan super gevaarlijk zijn. Je kunt zelfs stikken.

Dan kun je beter op je zij gaan liggen. Maar ja, dan ben je weer aan het tollen…

Volgens Floris Wuyts kun je daar wel iets aan doen. Hij noemt het ‘blik fixatie’ en het is eigenlijk heel simpel. Doe je nachtlampje aan en blijf daar naar staren. Totdat je in slaap valt. En dan slaap je de rest van je duizeligheid gewoon uit.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: