Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Mia en Dion gaan naar het Eurovisie Songfestival met ‘Burning Daylight’, dit zijn de eerste reacties

In 2019 won Nederland het Eurovisie Songfestival en sindsdien hebben we de smaak te pakken; die prijs moet nog een keer mee naar huis. De inzending van dit jaar is bekend: Mia Nicolai en Dion Cooper gaan met het nummer Burning Daylight naar Liverpool. Het duo omschrijft het lied als ‘een ode aan vallen en opstaan’.

Burning Daylight naar het Eurovisie Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben het nummer samen met Eurovisie-winnaar Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten geschreven. Met het nummer brengen zij een persoonlijke boodschap over: “We hebben allemaal als mens onze unieke problemen en uitdagingen, die vaak universeel zijn; een relatie die uitgaat, een dierbare verliezen, werk wat niet bij ons past, stress, of als we gewoon met onszelf in de knoop zitten. Soms voelt het alsof we op een doodlopend spoor zitten en dagen voorbij gaan zonder betekenis. Maar juist wanneer het oude niet werkt en je met je rug tegen de muur staat, is daar de kans voor groei, voor iets nieuws. Neem afscheid van het oude leven waarin je je niet zo vrij voelt – goodbye old life.”

Beluister het nummer hieronder:

Première

Burning Daylight ging in première bij Remastered Rotterdam met de nieuwste audiovisuele technologie op groot led scherm in de aanwezigheid van familie, vrienden en pers. Net als de mini-documentaire waarin Mia, Dion, Duncan en Jordan vertellen over het ontstaan van het nummer. De videoclip werd gedraaid in Virtual Production, als eerste in de geschiedenis van het songfestival.

De eerste reacties

Maar wat vinden we eigenlijk van het nummer? Daarvoor gaan we natuurlijk even naar Twitter. De meningen zijn verdeeld:

Hoe leuk?! Love Island-sterren Lio en Marvin krijgen een baby