Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Auw: dit is het effect van je mondkapje op je lippen

We dragen natuurlijk mondkapjes voor een goed doel, maar naast mascné blijkt het ook effect te hebben op je lippen. Wij vertellen je er alles over en wat je eraan kunt doen.

Weg met die kapotte en droge lippen!

Het effect van mondkapjes op je lippen

Het lijkt er niet op dat de mondkapjesplicht snel gaat verdwijnen, dus we maken het maar leuk door pretty mondkapjes met printjes erop te gebruiken. Als je vaak een mondkapje draagt, weet je vast al wat mascné is, maar wist je dat het ook een effect heeft op je lippen?

Mask lip

Sinds het mondkapjesgebruik zien doctoren een stijging in mensen die klachten hebben over extreem droge of zelfs gescheurde lippen. Met een mondkapje houd je natuurlijk warme lucht continu rond je mond, waardoor bacteriën hun gang kunnen gaan. We hebben niet alleen meer last van droge en gescheurde lippen, ook van schimmelinfecties en koortslippen. Dat het buiten enorm koud is helpt natuurlijk ook niet, dus tijd om wat liever te zijn voor je lippen en ze wat extra love te geven. Wij geven je tips.

Hoe voorkom je mask lip?

1.Gebruik geen harde materialen voor je mondkapje. Denk aan zacht katoen of zijde, maar niks dat kan schuren of heel erg strak zit.

2.Drink genoeg water. Ja we weten het, maar dit is echt het wondermiddel tegen alles. Het houdt niet alleen je lippen gehydrateerd maar helpt ook bij het tegengaan van een koortslip.

3. Scrub je lippen een aantal keer per week met een lipscrub. Als je droge lippen hebt, stapelen de dode huidcellen zich op en daardoor krijg je die harde velletjes. Als je je lippen goed scrubt kunnen deze dode huidcellen zich niet opstapelen. Scheelt je alweer wat pijnlijke harde velletjes.

4. Smeer je lippen goed in en gebruik SPF. Ja, ook in de winter. De zon is er altijd en is in de winter net zo schadelijk als in de zomer. Naast mask lip is het laatste wat we willen dat onze lippen ook nog eens beschadigen door de zon. Gebruik dus een goede lippenbalsem, en het liefst een met SPF.

Meer over mondkapjes