Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 16 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Fan van Emily in Paris? Boek gauw een tripje Parijs, want je kunt de filmlocaties zelf bezoeken!

Het tweede seizoen van Emily in Paris is vanaf 22 december te zien op Netflix. In het eerste seizoen hebben we kunnen zien hoe Emily haar weg vond in een nieuwe stad, maar waar ze ook verliefd werd op de knappe chef Gabriel. Het is nou eenmaal de stad van de liefde. Wil jij door deze serie ook zo graag naar Parijs? Dat snappen we. Mocht je (per ongeluk) een ticket gaan boeken, dan wil je vast ook even zien waar alle scènes zijn opgenomen.

Wij hebben alle opnamelocaties voor je op een rijtje gezet.

15 plekken uit Emily in Paris

In Emily in Paris volgen we Emily, gespeeld door Lily Collins. Ze probeert haar plekje te vinden in Parijs. Een nieuwe baan, nieuw huis.. Daarnaast is ze een goede toerist en zien we haar haar nieuwe woonplek ontdekken. We zien haar bij de klassiekers, zoals de Eiffeltoren, maar vervolgens koopt ze als echte parisienne een bos bloemen bij een lokale bloemist.

Het kan lastig zijn om alle plekken die Emily bezoekt in de serie te vinden, maar hopelijk kom je al een heel eind met deze 15 plekken. Oh, en vergeet niet om net als Emily overal een foto van te maken én te posten.

1. La Maison Rose

We zien Emily vaak lunchen samen met haar bestie Mindy Chen. Maar de meest Insta-waardige plek is toch wel La Maison Rose. Met de mooie lichtroze muren en groene luiken kan je deze plek eigenlijk niet overslaan.

Adres: 2 Rue De L’abreuvoir, 75018 Paris, France

2. Café de l’Homme

Dit is de locatie van het feest waar Emily Antoine voor het eerst ontmoet. Daarnaast is het de perfecte plek om de Eiffeltoren te zien. De Eiffeltoren is natuurlijk een must-see tijdens je trip naar Parijs.

Adres: 17 place du Trocadero, 75116 Paris, France

3. Rue de l’Abreuvoir

Volgens Mindy is Rue de l’Abreuvoir de mooiste straat in Parijs, en daar is niets van gelogen. Deze straat geeft je het gevoel alsof in een andere tijd bent beland. Daarnaast het ook de locatie waar Emily een Hästens-bed neerzet voor haar marketingcampagne.

Adres: Rue de l’Abreuvoir, 75018 Paris, France

4. Place de Valois

De locatie van Emily’s werk, Savoir, is te vinden op Place de Valois. Savoir is een fictief marketingbureau, maar je kan wel het gebied verkennen. Wil je helemaal het Emily in Paris gevoel? Haal een chocoladebroodje en doe alsof je onderweg bent naar werk.

Adres: Place de Valois, 75001, Paris, France

5. Café de Flore

Ben je een schrijver? Dan moet je zeker naar Café de Flore langsgaan. Dit is de perfecte plek om koffie te drinken, wat te schrijven of mensen te kijken. Dit is wat Emily ook doet in de zesde aflevering nadat ze Thomas ontmoet.

Adres: 172 boulevard Saint-Germain, 75006, Paris, France

6. Jardin du Palais Royal

Deze locatie is zeker een must, we zien deze locatie vaak voorbijkomen in Emily in Paris. In de Jardin du Palais Royal vind je onder andere het park waar Emily Mindy voor het eerst ontmoet. Daarnaast vind je ook het restaurant waar ze een foute reservering had gemaakt Le Grand Véfour. En je herkent vast ook de kunstinstallatie Les Deux Platteaux van het avondje uit samen met Mindy.

Adres: Place Colette, 75001, Paris, France

7. Opera Garnier

Dit is het operahuis uit de zesde aflevering waar Emily Pierre Cadault terug probeert te winnen. Wil je een volledige ervaring? Boek dan een rondleiding want dan kan je het prachtige interieur zien.

Adres: Place de l’Opéra, 75009, Paris, France

8. Atelier des Lumières

Je kent waarschijnlijk de bekende tentoonstelling van Van Gogh, maar het oorspronkelijke museum waar Emily, Camille en Gabriel naar toe gaan, is Atelier des Lumières. Dit moet je eigenlijk wel zien als je in Parijs bent.

Adres: 38 rue Saint-Maur, 75011, Paris, France

9. Pont Alexandre III

De Pont Alexandre III is de brug waar de ‘sexy of seksistische’ commercial van De l’Heure is geschoten. Dit is een romantische plek om een wandeling te maken. Daarnaast biedt het een mooi uitzicht op de Seine en de Eiffeltoren.

Adres: Alexander III Bridge, Pont Alexandre III, 75007, Paris, France

10. Canal Saint-Martin

Dit is waar Emily, Thomas, Camille en Gabriel langs lopen op hun dubbel date. Daarnaast zien we het Canal Saint-Martin vaker in de serie. De prachtige loopbrug is de perfecte plek voor een romantische wandeling.

Adres: Quai de Valmy, 75010, Paris, France

11. Musée des Arts Forains

The Musée des Arts Forains is een museum dat gewijd is aan kermisattracties. Emily gaat in de serie niet naar het museum voor de attracties, maar naar het Fourtier feest. Hou je van de kermis dan is dit zeker een plek voor jou om te bezoeken. Daarnaast zijn het hele jaar rondleidingen beschikbaar.

Adres: 53 avenue des Terroirs de France, 75012, Paris, France

12. Place de l’Estrapade

Je moet Place de l’Estrapade bezoeken om echt in Emily’s schoenen te staan. Dit schilderachtige plein is in de wijk waar Emily woont. Hier is het restaurant van Gabriel, maar ook de bloemist waar Emily een boeket roze rozen ophaalt.

Adres: Place de l’Estrapade, 75005, Paris, France

13. La Château de Sonnay

Het grootste deel van Emily in Paris speelt zich natuurlijk af in Parijs, maar er is is een aflevering waarin Emily, Camille en Gabriel weg gaan uit de stad. Ze verblijven in La Château de Sonnay in het ouderlijk huis van Camille. Het kasteel waar ze deze aflevering hebben opgenomen, ligt ongeveer drie uur van Parijs af. Maar het is de reis zeker waard!

Adres: 37500 Cravant-les-Côteaux, France

14. Terra Nera

Het restaurant waar Gabriel werkt, heet in het echt Terra Nera. Het ligt in het 5e arrondissement van Parijs, dit is ook de buurt waar Emily woont. Helaas zal je Gabriel niet vinden in de keuken, maar je kunt er wel heerlijke Italiaans scoren.

Adres: 18 Rue Des Fossés Saint-Jacques, 75005 Paris, France

15. Monnaie de Paris

Tijdens Paris Fashion Week verrast Pierre Cadault iedereen met een last minute show voor de Monnaie de Paris. In het echt produceert Parijs hier zijn geld.

Adres: 11 quai de Conti, 75006, Paris, France

Dit zijn de beste outfits van Emily in Paris seizoen 2