Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 29 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Doolhof, een badeend én een chaotische Annick: dit was Wie Is De Mol aflevering 4

Het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? Het is weer begonnen! Tien bekende Nederlanders voeren de meest bizarre opdrachten uit en moeten tegelijkertijd op zoek naar die ene saboteur: de Mol. Beautify’s Emma bespreekt in deze molumn (hihi) de laatste aflevering, slinkse molacties van kandidaten en de gekste theorieën en aanwijzingen. Vandaag aflevering 4: ‘Weglopen’

Let op.. spoilers!

Wie Is De Mol? Aflevering 4

Gisteravond was het tijd voor de vierde aflevering van Wie Is De Mol en ‘t was een bijzondere. Een doolhof, een enorme badeend én een onderhandeling. Mét grote gevolgen..

Het doolhof

De kandidaten moesten geld zien te verzamelen in een doolhof, maar niet zo maar een. De muren bewegen, waardoor de route steeds anders wordt. Gelukkig vliegen er drones met camera boven het speelveld, waardoor de andere kandidaten een beetje konden sturen.. of mollen. Want het is niemand, behalve Ranomi, gelukt om geld te pakken. Het lijkt ook wel alsof er geld weggehaald is.. en alsof de kandidaten een beetje de weg kwijt waren. Nu is een doolhof natuurlijk ook niet makkelijk, maar je kunt er wel snel (expres) de weg kwijtraken..

Het doolhof is inderdaad wel echt een doolhof man #widm #widm2023 pic.twitter.com/9cLuM52oXk— Benji Builderman (@BenjiBuilderman) January 28, 2023

Vooral Nabil en Jurre waren verdacht bezig deze opdracht.

Badeend de berg op

Tijdens de volgende opdracht moesten twee kandidaten de lucht in om de andere groep te steunen tijdens de opdracht waarbij ze een mega (ja, mega) badeend de berg op moesten dragen. Badeend > een verwijzing naar ex-zwemster Ranomi? Anyway, het lukt de groep om de badeend naar boven te krijgen en daar zou dan geld op ze wachten. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras en mogen ze écht niet de envelop met het vraagteken openen. Dat weet de badeend-groep niet, maar Daniel en Annick weten dat wel. Die moeten de groep bellen om deze boodschap door te geven. Maar als Annick belt begint ze eerst over iets heel anders.. waardoor Jurre ongeduldig wordt en toch die envelop met het geld openmaakt. Weg geld.

Hier gebeurde wel heel veel, zo veel verdachten.

Waarom moest Annick eerst een hele minuut lullen? "rustig blijven jongens, jullie vertrouwen mij toch hihi hoe is het weertje daar? ohja btw maak de envelop niet open!!!" #widm— naomiiii ⚘ (@SICKPRETTYMlND) January 28, 2023

De onderhandeling

Dit keer gaat de eliminatie anders dan andere keren, de kandidaten krijgen eerst zelf hun scherm te zien en de anderen zien alleen de reactie. Daarna moeten ze onderhandelen. Er staan een aantal koffertjes op tafel, met geld erin. Ze moeten deze verdelen.. op basis van de reactie. Als degene die een rood scherm heeft gekregen het lukt om een koffertje met veel geld erin te pakken, dan hoeft deze niet naar huis en krijgt degene die op de een-na-laatste plek stond een groot scherm. Beetje lullig dus, maar dat is wel het spel. Opvallend hier is Anke, die het spel weet te controleren. Mensen vertrouwen haar, dus zíj kiest uiteindelijk waar de koffers komen te staan. En ja hoor.. dat is bij de afvaller. Of dat toeval is of dat ze dat wist.. geen idee.

Uiteindelijk moet Annick naar huis, die eigenlijk nog in het spel had moeten blijven zitten. Ja, over een rollercoaster gesproken. Eerst nog verdacht door heel Nederland, maar bleek toch niks van waar te zijn. Soy wordt ervan verdacht het rode scherm te hebben gehad.. wat denken jullie?

Soy had het rode scherm. Handig zo'n witte trui 😂 #widm— KopjeKoffie (@roislin_1985) January 29, 2023

Emma’s Molumn #2: Ik zit er nu al naast, dus bij deze wat grappige tweets over de laatste aflevering