Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 15 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Emma’s Molumn #2: Ik zit er nu al naast, dus bij deze wat grappige tweets over de laatste aflevering

Het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? Het is weer begonnen! Tien bekende Nederlanders voeren de meest bizarre opdrachten uit en moeten tegelijkertijd op zoek naar die ene saboteur: de Mol. Beautify’s Emma bespreekt in deze molumn de laatste aflevering, slinkse molacties van kandidaten en de gekste theorieën en aanwijzingen. Vandaag aflevering 2: ‘Kunstgreep’

Let op.. spoilers!

Emma’s Molumn: het is nu al één grote mindf*ck

Elk jaar, élk jaar gebeurt het weer.. dat gevoel van radeloosheid als ik naar Wie Is De Mol kijk. Dan denk je iets te weten, iets te zien.. is dat helemaal niet waar. De tweede aflevering begint met de opdracht ‘Stalen Zenuwen’, waar de de vorige afvaller (hoi Sarah) een kans had om weer in het spel terug te komen. Ze moest op een enorme zenuwspiraal geld uit de pot zien te spelen. Minimaal 1500 euro, maar dan moesten de andere kandidaten wel meer dan dat weten te winnen. Waar je denkt dat dat wel moet lukken met de maximaal 3000 euro die er te winnen was, bleek dat toch niet het geval te zijn. Sarah mocht dus níet terugkomen..

Ondertussen gebeurde er nog veel meer. Broeken zakten af..

En we zagen weer een verlaten fabriek. Wat is WIDM toch zonder.

Rekwisieten in Woodstock

Voor det tweede opdracht, genaamd Propvol, ontvangt Rik een groepje kandidaten in een bedrijf dat rekwisieten verhuurt voor films en evenementen. Een ander groepje kandidaten is in Woodstock, een van de oudste en hipste wijken in Kaapstad, dat bekend staat om zijn streetart. Zij moeten zes specifieke muurschilderingen gaan fotograferen, aan de hand van aanwijzingen van de andere groep. Zij moeten dit uitbeelden met alle rekwisieten die ze kunnen vinden. En dat ging, zoals je misschien wel kunt bedenken.. een beetje mis.

De eliminatie

Vorige week schreef ik dat ik Froukje en Jurre erg verdacht vond.. maar mijn mol-radar blijkt toch redelijk stuk. Froukje ligt eruit.. OP NAAR DE VOLGENDE AFLEVERING!

Op wie zitten jullie?

Emma’s Molumn #1: Wie Is De Mol? Dat horen de kandidaten zelf ook (!)