Audrey Garot
Audrey Garot Mentale Gezondheid 14 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Niks te doen doen dit weekend? 5x selfcare-ideeën voor een extra ontspannen weekend

Soms is het gewoon even lekker om in het weekend geen plannen te hebben. We zijn tegenwoordig namelijk zo ontzettend druk dat we ook tijd nodig hebben om weer op te laden. Daarom is het verstandig om dit weekend lekker een selfcare momentje voor jezelf te nemen, zodat jij er volgende week weer helemaal fris en fruitig tegenaan kan!

Selfcare it is!

Dit zijn 5 selfcare ideeën voor een ontspannen weekend

Het is belangrijk om af en toe even een momentje voor jezelf te nemen en even helemaal niks te plannen. Op deze manier kan jij weer even bijkomen van alle drukte van de afgelopen periode. En doe dan vooral dingen die jij leuk vindt, bijvoorbeeld onderstaande selfcare ideeën.

1. Maak je favoriete drinken klaar

Dit is een ultiem geluksmomentje. Maak je favoriete drinken klaar, zoals een lekkere warme chocolademelk (met slagroom, obviously) of gewoon een lekker kopje thee. Pak er een boek bij om te lezen en je hebt een heerlijk selfcare momentje.

2. Zet een lekker muziekje op en dans erop los

Als jij muziek opzet die jij leuk vindt en waar je van geniet, maak je endorfine aan. Dit zorgt weer voor het geluksgevoel. Dans er dus lekker op los terwijl je favoriete muziek opstaat. Enjoy!

3. Bak of kook iets wat je lekker vindt

Heb jij al wekenlang zin om dat heerlijke gerecht of om die lekkere taart te maken? Dan is dit het perfecte selfcare momentje! Je hebt lekker vrij en dan is het belangrijk om dingen te doen die jij écht leuk vindt. Dus duik lekker de keuken in en bakken maar!

4. Stap de auto in om een wandeling te maken

Zeg tegen je partner dat jullie even lekker een wandeling gaan maken in de frisse buitenlucht. Je kan natuurlijk ook alleen gaan of neem je moeder gezellig mee. Een wandeling doet iedereen goed en zo pak je ook nog meteen wat vitamine D mee.

5. Kijk je favoriete serie of film

Er is niks lekkerder dan een selfcare dagje waarin jij rustig aandoet en je favoriete film of serie opzet. Binge bijvoorbeeld het derde seizoen van Emily in Paris of het nieuwe seizoen van Ginny & Georgia. Wij vermaken ons wel!

Wil je je relatie verbreken? Zó doe je dat op een duidelijke, maar nette manier