Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Zie hier: de nieuwe emoji’s die in de herfst gaan komen!

Sins MSN kunnen we al niet meer zonder: emoji’s kunnen een heleboel vertellen zonder dat je er een woord aan vuil maakt. Of je crush je wel echt leuk vindt, of je bestie boos op je is en nog veel meer. En misschien herken je het wel, soms mis je simpelweg een emoji die je verhaal had kunnen versterkt. Well, daar komt meer en meer een eind aan, want de lijst aan emoji’s wordt constant vernieuwd. Deze herfst komen er weer een hoop nieuwe emoji’s bij.

Op World Emoji Day (17 juli) deelde Unicode de nieuwe parels. Van een zwangere man tot een melting smiley face.

Nieuwe emoji’s 2021/2022

Tijd om onze Whatsapp-gesprekken naar een hoger niveau te tillen. Laat dat nou net een eitje zijn met de nieuwe emoji’s. We moeten nog wel even wachten, naar verwachting komen ze in de herfst beschikbaar. Diversiteit staat centraal en dat zien we terug naar onder andere een emoji van een zwangere man.

Verder zien we ook genoeg emoji’s waarvan we niet wisten dat we ze misten, zoals een röntgenfoto, ID-kaart of een glijbaan. Voor elk gesprek wat wil(d)s, want er staan ook een paar sexy emoji’s tussen, waaronder een lip biting variant.

Handjes

Er komen dus zowel nieuwe emoji, als een uitbreiding van bestaande emoji’s. Zo worden de hand shapes uitgebreid met vingers die een hartje vormen (je-weet-wel, de pose die we vroeger altijd op foto’s deden). Da’s nog niet alles, de handjes krijgen ook meer huidkleur-opties.

Oh, en een van de belangrijkste updates is misschien wel de toevoeging van nieuwe non-binaire emoji’s. Zo vind je straks tussen de prins en prinses een non-binair persoon met een kroontje op.

Draft list

Het is nog even afwachten tot we honderd procent zeker weten of we al bovenstaande emoji’s terug gaan zien, ze zijn nu namelijk nog onderdeel van de zogeheten draft list. Rond september wordt de hele lijst met nieuwe emoji’s final gemaakt. Wat wel weten van de draft list, is dat de meeste emoji’s het ook maken tot de final cut, dus bedenk maar vast wat jouw nieuwe favoriet wordt.