Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

5 zomerse hobby’s waar je vandaag nog mee kan beginnen

Sommige hobby’s zijn niet gemaakt voor mooi weer. Gelukkig bestaat er ook genoeg tijdverdrijf wat júist fijn is om te doen zodra het zonnetje schijnt. En raad eens? Het moment is daar. Met deze temperaturen zit er maar een ding op: eindelijk die ene zomerse hobby proberen waar je het al tijden over hebt!

Zin in een nieuw avontuur, behoefte om eens niet achter een schermpje te zitten óf heb je gewoon zin om lekker creatief bezig te zijn? Deze 5 zomerse hobby’s zijn je go-to!

Zomerse hobby’s

Spelletjes spelen op de Playstation of Simsen op je laptop is natuurlijk heel leuk, maar zodra de temperaturen stijgen en de zon steeds vaker tevoorschijn komt, is het ook heel fijn om lekker buiten te zijn. Zit je niet graag stil in het park of in de tuin? Probeer dan eens een van deze zomerse hobby’s uit.

1. Fotograferen

De zomer is de perfecte periode om fotografie (weer) op te pakken. En geloof ons, het is heel leuk om te ontdekken wat je allemaal nog meer met een camera kan naast de automatische modus. Nóg leuker om eens in analoge fotografie te duiken. Wat daar zo leuk aan is, is dat je pas later te zien krijgt wat (en hoe) je iets hebt vastgelegd.

2. Groene vingers

Of je nou al een doorgewinterde plant mom bent of juist het tegenovergestelde (en laat je een cactus nog doodgaan), deze zomer is het tijd om aan je groene vingers te werken. En dan voornamelijk in je (balkon)tuin. Er zijn verschillende manieren om erover te leren: van YouTube-series met de basics tot boeken over planten en zaden.

3. Maak een wandeling op kleur

Grote kans dat je tijdens deze quarantaine heel wat wandelingen hebt gemaakt. En eerlijk is eerlijk, het werkt nog steeds heerlijk ontspannen. Om je wandeling wat leuker te maken, kan je ervoor kiezen om een wandeling op kleur te doen. Hoe het werkt? Heel simpel, je kiest een kleur uit (let’s say rood) en laat je letterlijk leiden door rode voorwerpen. Een auto, een verkeersbord, you name it. Die voorwerpen bepalen uiteindelijk de route. Wedden dat je op plekken komt waar je normaal niet zo snel naar toe zou lopen?

4. Zelf sieraden maken

Op zoek naar een creatieve hobby die je zowel binnen als buiten kan uitoefenen? Zelf sieraden maken is heel makkelijk en leuk. Maak iets leuks voor jezelf of juist om weg te geven. Wie weet ontstaat er wel een nieuwe side hustle!

Beaded rings: deze DIY van TikTok wil je vandaag nog proberen

5. Creatief met stof

Een andere leuke creatieve bezigheid die geen geld kost, is om oude lapjes stof te recyclen. Maak van een oud gordijn een leuk jurkje (er staan hele simpele tutorials op YouTube, echt, je kan het), ga borduren met een lapje tafelkleed of upcycle je oude T-shirt met wat tie-dye (wist je dat je dat met rode wijn kunt doen?!).