Redactie
Redactie Confession 29 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Evi (32): ‘Mijn vriend wil zijn moeder in de verloskamer tijdens de bevalling, maar ik wil dit absoluut niet’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week deelt Evi* (32) haar verhaal.

“Mijn vriend wil zijn moeder in de verloskamer tijdens de bevalling, maar ik wil dit absoluut niet”

“Ik ben op dit moment zwanger van mijn eerste kindje, een meisje. Ik ben zeven maanden zwanger en denk de laatste tijd veel na over mijn bevalling. Hoe ik wil dat het allemaal verloopt en hoewel ik weet dat je hier in grote lijnen niet altijd invloed op hebt, geeft het mij wel een bepaalde rust om dingen te plannen. Zo wil ik graag in het ziekenhuis bevallen en als het mogelijk is het liefst op een natuurlijke manier. Nadat ik zelf wat dingen op papier had gezet begon ik hier ook met mijn vriend over te praten.

Ik gaf hem aan hoe ik graag zou willen dat hij mij ondersteund tijdens mijn bevalling, aangezien ik er steeds meer tegenop begin te zien. Dit begreep hij helemaal, hij is gelukkig heel ondersteunend geweest tijdens mijn hele zwangerschap. Daarom was ik ook zo in shock toen we begonnen te praten over wie ik allemaal in de verloskamer aanwezig zou willen hebben.”

Tess (21): ‘Ik heb een hekel aan mijn schoonzus’

Schoonmoeder

“Ik vertelde mijn vriend dat ik natuurlijk hem aanwezig zou willen hebben en dat het, als het aan mij lag, daarbij bleef. Toen keek hij mij nogal verontwaardigd aan, want hij had blijkbaar andere plannen. Hij gaf aan dat hij wel graag zijn moeder in de verloskamer zou willen hebben en hier schrok ik nogal van. Dit wil ik namelijk absoluut niet. Ik en mijn schoonmoeder hebben alles behalve een goede band met elkaar en ze heeft altijd kritiek op mij. Ik wil dan ook niet dat ze in een situatie waar ik zo kwetsbaar ben aanwezig is.

Eerst leek hij zich bij mijn beslissing neer te leggen, al zag hij er wel teleurgesteld uit. Maar een paar dagen later kwam ik erachter dat hij het toch niet had losgelaten. Hij begon er opnieuw over dat hij zijn moeder graag in de verloskamer zou hebben, maar ik gaf opnieuw aan dat dit absoluut niet ging gebeuren. Dit resulteerde in een nogal grote ruzie en mijn vriend was duidelijk niet blij met mijn beslissing. Hij zei dat sinds ik mocht kiezen wie ik in de verloskamer wilde hebben, hij dat ook mocht. Ik zei hem dat hij gek was als hij dacht dat ik zijn moeder mij in die situatie zou laten zien en achter die uitspraak sta ik nog steeds.”

Louisa (26): ‘Mijn vriend weet niet dat ik gestopt ben met de pil’