Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden waarom jouw ex je nog steeds stalkt op social media

Ook al zijn je ex en jij al een tijdje uit elkaar, je weet wel zeker dat hij jou nog steeds opzoekt op social media. Je ziet om de haverklap dat hij weer naar je Instagram stories heeft zitten kijken. Daar heeft hij zo zijn redenen voor en de kans is groot dat jij precies hetzelfde doet.

Het is natuurlijk niet zonder reden uitgegaan, maar dat betekent niet dat jullie elkaar niet missen. Niet zo raar dus dat jullie elkaar nog regelmatig (of stiekem dagelijks) stalken op social media.

1. Hij wil weten of je hem mist

Als hij nog steeds niet (helemaal) over je heen is wil hij maar wat graag weten of jij hem ook mist. Hij zal ongetwijfeld de captions van je foto’s lezen om een aanwijzingen te zoeken die erop duidt dat jij hem ook nog mist. Niet te veel strooien met diepzinnige teksten dus.

2. Nieuwe volgers

Hij wil weten of je de laatste tijd nog nieuwe mensen (lees: mannen) bent gaan volgen op Instagram. De kans is redelijk groot dat jij dit ook bij hem doet. Je wil maar wat graag weten wie hij afgelopen weekend in de kroeg heeft leren kennen. Dit kun je maar beter niet doen want je wordt er alles behalve vrolijk van.

3. Comments en likes op jouw foto’s

Hij houdt natuurlijk in de gaten welke mannen jouw foto’s beginnen te liken nu je single bent. Het kan natuurlijk ook zijn dat nieuwe volgers je foto’s liken en hij kan het niet laten om stiekem even op hun profiel rond te neuzen. Guilty.

4. Jouw leven nu hij je ex is

Hij checkt regelmatig je stories op Instagram om te zien wat jij aan het doen bent. Hij wil heel graag weten of jij je leven inmiddels weer op de rit hebt nadat jullie uit elkaar zijn gegaan.

5. Nieuwe (potentiële) vriendjes

Hij wil natuurlijk wel weten of jij inmiddels als een nieuwe man op het oog hebt. Of dat nou drie maanden of drie jaar na jullie breakup is. En ja, dat blijft voor jou net zo goed gevoelig om te zien.

6 tekenen dat je ex nog niet over je heen is