Renée
Renée Love & Seks 3 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Als je ex deze signalen vertoont heeft hij/zij spijt van de relatiebreuk

Of het nu een oké einde of juist een verschrikkelijke breuk was: één ding staat vast en dat is dat jij een vrijgezelle vrouw bent. Je probeert langzaam maar zeker je leven weer op te pakken. Sterker nog, je probeert misschien zelfs weer te daten en dan gebeurt het… Je ex zoekt contact. Heeft hij/zij spijt van de breuk? Of heb jíj spijt?

De volgende signalen wijzen erop dat je ex-geliefde (of jij) nog eens over jullie relatiebreuk heeft nagedacht. Vertoont je ex-prins(es) op het witte paard het volgende gedrag? Dan weet je hoe laat het is.

Heeft mijn ex spijt? De signalen dat het inderdaad zo is

Heeft je ex spijt van jullie breuk of niet? Naast het simpelweg vragen, kun je spijt herkennen aan de volgende punten. Lees en leer van de signalen die expert Trina Leckie deelde met Elite Daily:

1. Je ex stuurt je bloemen of een cadeau

Een signaal waarvoor je wil uitkijken is het ontvangen van bloemen of een cadeau ná de breuk, aldus Trina Leckie. Volgens Trina is dit hun manier om jou te laten merken dat ze fout zaten. Als je de relatie nog een kans wil geven kan dit het begin zijn van iets nieuws, maar als je hier niet op zit te wachten hoef je er zeker niet op in te gaan.

2. Je vergelijkt je ex met je nieuwe dates

Het volgende signaal slaat niet alleen op je ex, maar ook op je eigen gedrag. Merk je dat je nieuwe dates blijft vergelijken met je ex? Denk je dat je nooit meer iemand zoals hem/haar vindt? Dat je nooit meer verliefd wordt? Dan is het waarschijnlijk te vroeg om weer te gaan daten.

3. Je ex zoekt steeds contact met je

Iedereen gaat anders met een relatiebreuk om. De één kiest ervoor om vrienden te blijven, terwijl de ander het liefst nooit meer iets van zijn/haar ex wil horen. Maar hoe weet je of jouw ex spijt heeft? Als hij of zij steeds contact met je blijft zoeken. Vooral als je zélf hebt aangegeven dat je daar nu geen behoefte aan hebt.

Trina: “Als de breuk is veroorzaakt door te heftig reageren, dan kun je contact zoeken met je ex om erover te praten – het liefst face to face. Je kunt dan je excuses aanbieden en uitleggen wat er in je hoofd omging op dat moment. Je kunt dan vragen of je ex interesse heeft om de relatie nog een kans te geven.”

4. Je praat continu over je ex

Hoor je van anderen dat je ex-liefje continu over je praat? Dan weet je inmiddels waarschijnlijk wel wat dit betekent. Maar heb je er ook weleens bij stilgestaan dat jíj er misschien nog niet overheen bent? Als je zelf de persoon bent die ieder moment aangrijpt om over je ex te praten, dan heb je misschien wel spijt van jullie breuk.

Meer over relaties: