Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Liever alleen willen zijn en nog 5 signalen dat het tijd is om je relatie misschien te verbreken

Vaak is het duidelijk waarom je jouw lover verlaat. Hij of zij gaat bijvoorbeeld vreemd of je voelt niks meer voor hem of haar. Maar niet altijd zijn de tekenen zo duidelijk dat je inziet dat het misschien beter is om jullie wegen te laten scheiden.

Soms zijn de tekenen dat je jouw lover wil verlaten subtiel. In dit artikel vertellen wij jou wanneer je erover na wil denken om de relatie tussen jou en je lover te verbreken.

De signalen dat het beter is om je relatie te verbreken

Twijfels over je relatie of niet. Het is altijd belangrijk om alert te blijven. Deze signalen kunnen jou helpen om de knoop door te hakken – of niet.

1. Jouw lover ‘pest’ je meer dan dat hij of zij je steunt

Plagen hoort bij een relatie. Maar plaagt jouw lover je vaker dan dat je wordt gesteund? Dan is het misschien beter om de relatie te verbreken. In een gezonde relatie is de support van je lover belangrijk.

2. Je praat niet meer over je partner tegen je vriendinnen

Toen je hem of haar net had leren kennen kon jij niet stoppen met praten over je partner. Maar nu komt hij of zij bijna nooit meer ter sprake. Geen goed teken.

3. Je vindt het fijn om alleen te zijn

Merk je dat je veel minder tijd met je partner wil doorbrengen dan voorheen? Het is soms lekker om alleen te zijn, maar er is wel een teken aan de wand als je niet meer naar elkaar verlangt. Dat is een teken dat het niet goed zit.

4. Je kan je gevoel niet uiten

Als iets je niet bevalt, wil je dat graag tegen je liefde vertellen. Maar wat doe je als je vriend(in) hier niet naar wil luisteren? Wanneer je probeert en probeert en geen respons krijgt, is het tijd voor een goed gesprek.

5. Je praat vaker negatief dan positief over je vriend(in)

Je hebt vaker iets slechts over je vriend(in) te zeggen dan iets goeds. Herkenbaar? Dan is het goed om even in de spiegel te kijken. Waar ligt het aan? Waar komt dit negatieve gedrag vandaan?

6. Je ouders en vriendinnen zijn geen fan van je partner

Je denkt misschien wel dat het er alleen om gaat dat jij vriend(in) leuk vindt, maar het is ook belangrijk dat je familie en vriendinnen goed met jouw partner door één deur kunnen. Wanneer dit niet het geval is, heeft dat in sommige gevallen een negatieve invloed op je relatie.

Meer over liefde: