Renée
Renée Gezondheid 1 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Zelfverzekerd, creatief of juist mysterieus? Wat de plek van jouw tattoo eigenlijk over je persoonlijkheid zegt

Van een minimalistische tatoeage tot een heel kunstwerk waar je uren naar kunt kijken: nu je een tatoeage (of meerdere) hebt, weet je niet meer wat je zonder deze prachtige versieringen op je lichaam moet doen. De vraag ‘WaT bEtEkEnT jE tAtoEagE eIgeNliJk?’ kan je niet meer horen, maar zo te zien ben je wél benieuwd wat de plek van jouw tattoo eigenlijk zegt over je persoonlijkheid.

Je denkt niet alleen na over wát je laat zetten, maar ook over wáár je het laat zetten. Waarschijnlijk heb je daar verschillende redenen voor. Je vindt het mooi, misschien wil je het nog kunnen verbergen onder je kleding, et cetera. Maar het zegt dus ook iets over je persoonlijkheid.

Wat de plek van jouw tatoeage zegt over je persoonlijkheid

Een interessant onderwerp waar we meer over willen weten. Dus ploos de Beautify redactie het internet uit om erachter te komen wát het dan zou zeggen over je persoonlijkheid.

wat een pols tatoeage over je persoonlijkheid zegt
Unsplash

Pols

De polstatoeage past bij verschillende meiden. De één heeft veel meegemaakt en zet op deze plek een betekenisvolle tattoo. De ander kiest dit uit als de plek om de eerste tatoeage te zetten. Er is niet veel ruimte, dus het wordt een klein design. Een grote, opvallende tattoo is in dat geval nog even te heftig.

Omdat je deze plek met kleding kunt verbergen, voelt dit als een veilige optie. Maar er zijn genoeg momenten waarop je ‘m wel kunt laten zien. Als het warmer is bijvoorbeeld, of als je even door je haar gaat met je hand.

Oor

Je voelt je vrij om te zijn wie je bent en wie je wil zijn. Je volgt niet de massa, maar je eigen pad. Dat betekent niet dat je dwars tegen de richting in wil gaan. Nee, het is een mooie plek voor een kleine tatoeage die past bij jouw persoonlijkheid.

Als je muzikaal bent, zet je hier waarschijnlijk iets wat met muziek te maken heeft. Je voelt absoluut niet de behoefte om ‘stoer’ te doen als je deze plek uitkiest. Nope, je zet ‘m puur voor jezelf omdat je het mooi vindt. Dat past goed bij jouw vrije geest.

wat een rug tatoeage over je persoonlijkheid zegt
Unsplash

Rug

Je bent mysterieus, durft nieuwe dingen uit te proberen en maakt je absoluut niet druk om wat andere mensen nu eigenlijk van je vinden. Grote kans dat je koos voor een tatoeage op je rug, omdat het een betekenis voor je heeft. Je weet dat ‘ie daar zit, maar je hoeft de tattoo echt niet iedere dag te zien.

Het wordt ook weleens vergeleken met ademhalen. Het is belangrijk, het gaat vanzelf, maar je hoeft je er niet bewust 24/7 mee bezig te houden. Onbewust doe je dat wel en hetzelfde geldt voor de betekenis achter deze tatoeage.

wat een vinger tatoeage over je persoonlijkheid zegt
Unsplash

Vinger

Rihanna maakte de vinger tattoo weer hot. Als je koos voor deze plek, zegt het veel over je persoonlijkheid. Je hecht niet veel waarde aan de mening van mensen die niet belangrijk voor je zijn. Die mensen zouden namelijk zeggen dat je echt geen tattoo op je vingers moet laten zetten.

Je bent openminded, creatief en altijd in voor iets nieuws. Als persoon heb je weinig woorden nodig om goed te communiceren met de dierbaren om je heen. Net als deze tattoo, want je hebt maar weinig ruimte om hier een boodschap over te brengen. Als dat überhaupt al je intentie is.

wat een rib tatoeage over je persoonlijkheid zegt
Unsplash

Ribben

Een tatoeage op je ribben laten zetten is iets wat een stoere vrouw doet. Je bent dapper en gevoelig tegelijk, maar dankzij je doorzettingsvermogen laat jij je niet kennen. Je voelt je goed bij je lichaam en inmiddels ben je op een plek gekomen waarop je je heel zelfverzekerd voelt.

Voet en enkel

Een tatoeage op je voet en/of enkel geeft aan dat je een mysterieuze persoonlijkheid hebt. Je laat niet snel het achterste van je tong zien en je beste vriendinnen kun jij op één hand tellen. Jij hebt een diepere laag, net als de kleine tatoeage die je op deze plek hebt laten zetten. Het ziet er simpel uit, maar de betekenis is voor jou groot.

wat een arm tatoeage zegt over je persoonlijkheid
Unsplash

Arm

Heb je een tatoeage op je linkerarm? Dan heb je een gevoelige persoonlijkheid en kies je voor deze plek omdat de tattoo een bijzondere betekenis voor je heeft. Heb je een tatoeage op je rechterarm? Dan ben (of was) je rebels. Je doet wat je zelf wil, ongeacht de meningen van anderen.

Mensen met een arm tattoo zijn over het algemeen creatief, dapper en zelfverzekerd. Je komt goed mee in de maatschappij – mensen zien je als een ‘normaal’ persoon – maar dankzij je tatoeages kun je zonder woorden duidelijk maken dat je een rauw randje hebt.

Meer over tatoeages: