Renée
Renée Reizen 3 okt 2019
Leestijd: 5 minuten

De leukste bestemmingen voor een weekendje weg in Europa

Heb je zin om Europa te ontdekken? Dan is een mini stedentrip in de vorm van een weekendje weg een hartstikke goed idee. Op Beautify hebben we al ontelbaar vaak geschreven over de Europese steden en wat nu echt de aanraders zijn. In dit artikel verzamelen we al onze beste tips met je, waardoor jij het perfecte weekendje weg in Europa kunt boeken.

Met zoveel landen en zoveel steden is het moeilijk om de bestemming voor je weekendje weg in Europa vast te leggen. Maar maak je geen zorgen, dit artikel helpt je op weg. Neem rustig alle artikelen door en bepaal daarna waar je naartoe wil.

Een weekendje weg in Europa

Het is helemaal geen gek idee om eens een (lang) weekend een Europese stad te bezoeken. Ons continent heeft heel wat moois te bieden. Sterker nog, het is zonde om thuis te blijven. Hieronder noteren we per land waar je precies heen wil gaan tijdens jouw trip.

Denemarken

Het is een grote aanrader om Kopenhagen te bezoeken. Binnen een uur was Beautify’s Renée namelijk al op Københavns Lufthavne Kastrup, het vliegveld van Kopenhagen. Verblijf vervolgens in een Airbnb om de stad nog een beetje beter te leren kennen. In een uitgebreid artikel schreven we op waarom je de prachtige Scandinavische stad wil bezoeken en wat de best tips zijn. Zie ook -> 6 redenen om dit jaar nog Kopenhagen te bezoeken met je beste vriendin

Frankrijk

Oh, Frankrijk. Dit land verdient een speciaal plekje in je hart. En met zoveel prachtige steden is het moeilijk om te bepalen wat je bestemming wordt voor het weekendje weg. Als je heel decadent wil doen kun je bijvoorbeeld naar het zuiden vliegen. Een weekend lang genieten aan de Côte d’Azur is helemaal geen slecht idee. Zie ook -> 5 x tips voor de meest romantische vakantie met je lover aan de Côte d’Azur

En dan Parijs. De stad van de liefde kun je prima ieder jaar eens bezoeken, want er is altijd iets nieuws te beleven. We hebben zoveel informatie over deze stad dat we een mooie opsomming voor je kunnen maken:

Italië

Een weekendje weg naar Italië klinkt als de droom van iedere pasta liefhebber. Voor het heerlijke eten wil je zo al in het vliegtuig stappen. Kom maar door met de pizza’s en pasta’s, want dit wordt genieten. Bepaal eerst welke plek je in Italië wil bezoeken. Zie ook -> De 10 allerleukste plekjes in Italië waar je een lekker wijntje wit drinken met je beste vriendinnen

Milaan is een stad die je vast gezien wil hebben. Ben je er nog nooit geweest? Zoek dan niet verder naar een bestemming, want dan wordt dit de stad voor een weekendje weg in Europa. Deze stad is onwijs leuk om bijvoorbeeld met je vriendinnen te bezoeken. Zie ook -> 5 redenen waarom een stedentrip naar Milaan met je vriendinnen op je bucketlist hoort

Is de keuze op Verona gevallen? Als je Milaan al hebt gezien, is dit een leuke stad om bijvoorbeeld met je lover te bezoeken. De kleine stad in het noorden van Italië staat bekend om de romantiek, cultuur en natuurlijk de keuken. Zie ook -> 4 reden waarom je nu samen met je lover een stedentrip naar Verona wil plannen

Engeland

Denk je aan Engeland, dan denk je aan een weekendje weg in Londen. De Beautify redactie is enorm fan van deze stad. Niet alleen is het makkelijk te bereiken vanaf Nederland, het is er ook prima vertoeven. De mensen zijn vriendelijk, het eten is er goed en je hoeft je er geen moment te vervelen.

Een super lekkere pizza eet je bijvoorbeeld bij Humble Pizza, waar je veganistisch eet in een heerlijk interieur. En vergeet de roze Instagram-waardige hotspot EL&N niet. Hier hoef je niet eens meer een bril op te zetten om alles roze te zien.

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

Spanje

Spanje is altijd een goed idee voor een weekendje weg in Europa. In Barcelona is het praktisch het hele jaar door heerlijk weer en dat geldt natuurlijk ook voor veel andere gebieden in het land. Check eerst de leukste steden voor een weekendje weg in Spanje in dit artikel.

Is de keuze gevallen op Barcelona? Goede keuze. We hebben er inmiddels veel over geschreven, dus je vindt hier sowieso de tips waarnaar je op zoek bent: