Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 9 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Door deze 4 tips breng jij winged eyeliner aan als een pro

Duurt het bij jou ook altijd zo lang voordat je de perfecte winged eyeliner hebt gezet? Staat in jouw zoekopdrachten ook ‘hoe krijg ik de perfecte wing’ bovenaan? Eyeliner kan erg lastig zijn, maar dat is nu verleden tijd! Wij delen vier tips die je kunnen helpen de perfecte winged eyeliner te creëren.

1. Batwing

Deze eyelinerhack is perfect voor mensen met hooded eyes, oftewel (licht) overhangende ogen. Make-upartiest @scortezzbeauty vertelt ons op TikTok hoe je eigenlijk je eyeliner moet aanbrengen als je overhangende ogen hebt.

Begin met een lijn te trekken, zoals je dit altijd zou doen. Een tip hiervoor is om de waterlijn te volgen zodat je de juiste vorm krijgt die bij de vorm van jouw oog past. Vervolgens trek je een lijn over je wimperlijn. Nu komt de truc: je trekt de eerste lijn door naar je arcadeboog, vervolgens zet je een lijn van de arcadeboog naar de wimperlijn. Kleur alle leegtes in en voilà je hebt een perfecte batwing.

Voor mensen met overhangende ogen zorgt de batwing dat de eyeliner nog te zien is, in plaats van dat het verdwijnt als je je ogen open hebt.

@scortezzbeauty

Have you tried the bat wing liner? #buckethead #catchphrases #thebatwing #makeup #promua #protips #xyzbca #makeuphacks #beautyhacks #mua #makeupartist

♬ original sound – Scortezz Beauty

2. Tape

Voor deze eyelinerhack heb je nodig: medische tape en oogschaduw. TikTokker @kat_longoria ging viral met deze hack en wij vertellen je hoe je met medische tape en oogschaduw de perfecte winged eyeliner krijgt.

Begin met het knippen van een stuk tape, zorg ervoor dat de tape over de breedte van je gezicht past. Vervolgens plak je deze tape van het ene oog naar je andere oog, via de neus. Zorg ervoor dat de tape tot net onder je wenkbrauwen komt zodat je een wing krijgt. Daarna pak je nog twee kleinere stukjes tape om deze van het einde van het eerste stuk tape naar je ooglid te plakken. Pak de oogschaduw die je wilt gebruiken, dit kan gewoon zwart zijn of je kan voor een andere kleur kiezen, en wrijf deze met je vinger over je ooglid. Verwijder de tape en je bent klaar!

@kat_longoria

#eyeliner tutorial❤️‍🔥

♬ original sound – xxtristanxo

3. De juiste hoek

Make-upartiste @jada.desiree geeft ons tips bij het symmetrisch maken van je eyeliner. Wij hebben ze voor je genoteerd:
1. Begin met je niet dominante kant. Ben je rechtshandig? Begin dan met je linkerkant en andersom.
2. Pak een make-upborstel om te zien welke hoek je wilt dat je eyeliner heeft.
3. Begin met de uiterste lijn, hierdoor kan je zien hoe de gekozen hoek eruit ziet. Ook helpt dit bij het zien of de lijnen symmetrisch zijn. Als dit niet het geval is, kan je het altijd verbeteren met concealer.
4. Hou je ogen open, hierdoor krijg je een beter beeld van hoe de eyeliner eruit komt te zien.
5. Zet stipjes, hierdoor krijg je vooraf al een beeld hoe je eyeliner eruit komt te zien. Daarnaast hoef je alleen de stipjes te verbinden.

@jada.desiree

i hope this helps 🙂 #fyp #fy #eyeliner #graphiclinermakeup

♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

4. Wing stempel

Heb je haast in de ochtend en niet veel tijd voor je eyeliner? Dan is deze wing stempel je redder in nood! Deze eyeliner-stift heeft aan het uiteinde een stempel, met deze stempel creëer je elke keer weer de perfecte winged eyeliner.