Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Fans nemen het op voor Jaimie Vaes na bekritiserende woorden tijdens RTL Boulevard

Afgelopen week kwam het interview van Robbert Rodenburg en Jaimie Vaes online. Dit keer deed Jaimie openlijk haar verhaal en Robbert mocht haar alles vragen. Aan het einde van het gesprek gaat het over Jaimie’s zoontje Lio, die volgens Jaimie tekenen van autisme vertoont. In RTL Boulevard haalt Rob Goossens uit naar Jaimie, maar gelukkig nemen genoeg mensen het voor haar op.

Velen waarderen juist de openheid van Jamie.

Fans nemen het op voor Jaimie Vaes en Lio na bekritiserende woorden tijdens RTL Boulevard

RTL Boulevard presentator Rob Goossens deelt zijn ongefilterde mening over de woorden van Jaimie Vaes. Dat zij vertelt dat haar zoontje tekenen van autisme vertoont vindt hij schrikbarend.

“Ik schrok me te pletter toen ik dit hoorde. Natuurlijk omdat ik het heel erg vind voor Lío, maar ook dat ze het deelt” zegt Rob. ”Waarom in vredesnaam aan de hele wereld vertellen dat die arme jongen dus blijkbaar, ondanks dat hij 3 is, nog steeds niet praat en tekenen van autisme vertoont? Iedereen die in de toekomst met Lío te maken krijgt, heeft dit dan al gezien.”

In een lange post op Instagram deelt Cleo van der Schaft haar gedachten over de uitspraken van Rob. ”Are you serious, Rob? Hoe kun je zo stigmatiseren? Weet jij wel wat je allemaal aanricht? Jouw uitspraken zullen in vele Nederlandse woonkamers nagalmen. Niet alleen Jaimie wordt onnodig onzeker gemaakt binnen deze kwestie maar nog veel meer mensen die in het dagelijks leven (…) moeten dealen met autisme.”

Het is volgens Cleo juist heel goed dat Jaimie zo open is, daarom vervolgt ze haar bericht: “Jij drukte het stigma waar vele ouders doodsbang voor zijn via de beeldbuis even recht in het gezicht van vele kijkers. Hierdoor heb je die ene moeder er wellicht van weerhouden om haar kind te laten onderzoeken en hulp te zoeken. Omdat zij niet wil dat haar kind gestigmatiseerd wordt en zij haar kind wil beschermen tegen mensen (…) als jij.”

Jaimie reageert lief met ”Dankjewel 🙏🏽”