Redactie
Redactie Confession 2 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Fianca (26): ‘Ik verdien veel geld met het verkopen van voetfoto’s, maar mijn vriend weet dat niet’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week doet de 26-jarige Fianca* haar verhaal. Zij verdient lekker bij met het verkopen van foto’s van haar voeten. Maar daar weet haar vriend niets vanaf.

‘Ik verdien veel geld met het verkopen van voetfoto’s, maar mijn vriend weet dat niet’

Wat als jij ineens veel meer geld kan uitgeven dan normaal, maar dat wel onopvallend moet doen?

Hi Fianca, zou jij wat meer kunnen vertellen over jouw financiële situatie?

”Zeker. Die is het afgelopen jaar namelijk flink veranderd. Ik werk al drie jaar als HR-medewerker bij een grote multinational. En ik moet eerlijk zeggen: daar mag ik niet klagen over mijn salaris. Ik verdien daar momenteel €2900 per maand bruto. Vergeleken met vriendinnen, doe ik het helemaal niet slecht. Van dat loon kan ik prima rondkomen, af en toe leuke dingen doen en een klein beetje sparen. Veel ruimte voor echte uitschieters, zoals merkkleding of dure vakanties, was er niet. Tja, dan is zo’n aanbod voor voetfoto’s verkopen wel heel aantrekkelijk.”

Want vertel eens, hoe ben jij in de mogelijkheid gekomen om hiermee bij te verdienen?

”Dat is eigenlijk heel grappig gegaan. Ik kreeg zo’n bericht van een of ander vaag account, met de vraag of ik openstond voor het verkopen van ‘feetpics’. In een dronken bui, aan tafel met vriendinnen, gingen we erop in. De volgende ochtend werd ik wakker met een serieus voorstel. De man bood me €300 per week voor 10 foto’s van mijn voeten. Koopje, dacht ik zo. Dus ik stelde €500 voor. Daar ging hij mee akkoord.

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een week stond het geld op mijn PayPal-account. Deze afspraak houd ik nu al een jaar aan. Een half jaar geleden is daar een tweede klant bijgekomen, via de eerste klant. Daar verkoop ik voor hetzelfde bedrag dezelfde voetfoto’s aan.”

Dus jij verdient €1000 per week met je voeten?

”Ja, bizar he? Het stomme is alleen dat ik dat geld niet ineens heel opzichtig kan uitgeven. Mijn vriend weet er niet van.”

Waarom heb je ervoor gekozen hem het niet te vertellen?

”Hij is vrij conservatief en jaloers ingesteld. Dus ik weet nu al dat hij dit niet oké zal vinden. De kans is natuurlijk groot dat die foto’s voor seksuele doeleinden worden gebruikt. Toch merkt hij wel dat ik veel makkelijker ben met geld uitgeven.”

Waar denkt hij dat dat geld vandaan komt?

”Ik heb tegen hem gezegd dat er een nieuwe bonusstructuur op werk is. Waardoor ik extra geld krijg, iedere keer dat ik iemand aanneem. Af en toe hang ik een nepverhaal op dat er weer nieuwe mensen zijn aangenomen via mij en sindsdien heeft hij nooit meer vragen gesteld over het geld. Datzelfde verhaal heb ik ook tegen mijn vriendinnen verteld, want die zagen ook dat ik ineens veel meer aan het spenden was. ”

*De echte naam van Fianca is bekend bij de redactie.