Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Yay! FOMO show-makers komen binnenkort met een nieuw programma

Jaaa, de hilarische makers van De FOMO show en Streetlab komen binnenkort met een nieuw programma. Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet zijn binnenkort weer op televisie te zien met het programma ‘De platenzaak’. Hierbij duiken de drie vrienden de muziekstudio in om samen te werken met artiesten met jarenlange ervaring in de Nederlandse muziekindustrie.

Zet 12 april maar alvast in je agenda, want dan is de eerste aflevering van De platenzaak op NPO 3 te zien!

De platenzaak

Het muziekprogramma van KRO-NCRV op NPO 3 bestaat uit zes afleveringen. In iedere aflevering gaan componist en zanger Daan Boom, regisseur Tobias Camman en manager Stijn van Vliet de uitdaging aan om in samenwerking met een bekende artiest een nieuw nummer en bijbehorende videoclip te maken. De mannen willen op deze manier de artiesten een nieuw podium geven voor een jonger publiek, ook hopen zij zelfs iets te leren van de artiesten waarmee ze samenwerken. Met het muziekprogramma vieren de vrienden de Nederlandse muziekcultuur. In de zes afleveringen laten zij dan ook zien dat muziek in staat is om mensen met elkaar te verbinden. Niet alleen tussen verschillende generaties, maar ook tussen culturen.

De muziek en muzikanten

Maar wie zijn nou de artiesten die in het zonnetje worden gezet? De mannen gaan samenwerken met bijvoorbeeld Lee Towers, Imca Marina, Mooi Wark, Berget Lewis, Trafassi en T-Spoon. Alle artiesten hebben een eigen stijl en eigen publiek. De inspiratie voor een nieuw nummer en bijbehorende videoclip halen de mannen uit actuele onderwerpen als klimaatverandering en oorlog. Zo kaart het programma ook nog eens maatschappelijke problemen aan, die de mannen naar alle waarschijnlijkheid met humor aan het licht weten te brengen.

Een kleine preview

Daan Boom, ook wel bekend onder zijn artiestennaam The Dean, geeft alvast een kleine preview van hoe het programma in elkaar steekt: “Zo lang als ik leef ben ik bezig met muziek en wil ik mij daar verder in ontwikkelen. Daarom ben ik met mijn goede vrienden aan dit nieuwe avontuur begonnen. We duiken samen met de artiesten de studio in om een nieuwe song te maken. Elk lied heeft een beetje van hen en een beetje van mij. Tobias regisseert vervolgens de meest over-the-top videoclip en Stijn zorgt dat het allemaal goed komt.”

Creativiteit en humor

Dat de mannen creatief zijn wisten we al. Daan Boom en Stijn van Vliet braken door met het succesvolle tv-programma Streetlab waarbij zij met sociale experimenten het randje opzochten. Tobias Camman werd bekend door het veelbekeken Youtube programma De FOMO Show,  waarin hij samen met zijn vrienden Daan Boom en Jasper Demolin ontdekt voor welke activiteiten je wel of geen FOMO hoeft te hebben. In De Platenzaak kan de creativiteit en humor van de heren dan ook niet ontbreken. Dat belooft dus een leuk tv-programma te worden!

Wij spreken Thijs Boermans over zijn rol in de nieuwe film All Inclusive: ‘Eén van de allerleukste producties ooit’