Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Jippie! Yvon Jaspers keert terug met Onze Boerderij in Europa

Yvon Jaspers komt terug met een nieuw seizoen van KRO-NCRV’s Onze boerderij in Europa. In de zesdelige serie trekt Yvon samen met een aantal Boer zoekt vrouw-stellen per camper door ons omringende landen, met boerin Bertie als chauffeur. Dit seizoen reist ze met onder meer veehouder Jouke en zijn vriendin Karlijn naar Jersey, waar ze op zoek gaan naar de oorsprong van zijn Jersey koeien, maken Maud en Evert kennis met de Nederlander Klaas die op zijn vijftiende de oversteek maakte naar Engeland en daar net als Evert koeien houdt en met boerin Janine en haar vriend Sander staat Yvon op de markt in hartje Londen. Hoe doen hun collega boeren het in deze landen? Wat is ze opgevallen en wat hebben ze geleerd?

Onze boerderij in Europa is vanaf zondag 16 april om 21.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Onze Boerderij met Yvon Jaspers

Het boerenleven in Nederland staat onder spanning. Hoe is dat in de rest van Europa en hoe gaan de verschillende boerenbedrijven hiermee om? Met Yvon gaan de Boer zoekt vrouw-stellen op avontuur bij boerderijen in het buitenland. Overal waar ze komen, doen ze inspiratie op bij boerenbedrijven die ons al een stap voor zijn. Samen met de stellen blikt Yvon terug op deze reis en hun ervaringen. Wat is ze opgevallen tijdens het verblijf bij de buitenlandse boeren? Wat hebben ze geleerd? En heeft hun uitstapje naar het buitenland de dagelijkse business op de Nederlandse boerderij beïnvloed? Ook de huidige problematiek rondom het boerenleven komt ter sprake en hoe zij daar op hun eigen boerderij mee omgaan.

Yvon Jaspers: “Het is een groot avontuur om met onze Boer zoekt vrouw-stellen de grens over te gaan. Voor een aantal van hen is het een totaal nieuwe ervaring. Het boerenleven is in de landen om ons heen vaak volledig anders dan hier. De mentaliteit, de regelgeving, het klimaat. Maar ook zagen we hoe de Fransen en de Engelsen omgaan met hun boeren. Er zijn bijzondere vriendschappen ontstaan en er is zoveel geleerd. Ik hoop dat de kijkers door de ogen van onze boeren meegenieten van deze schitterende roadtrip.’

Wat gaan we zien?

In dit seizoen van Onze Boerderij in Europa reizen onder meer boer Jouke en Karlijn af naar Kanaaleiland Jersey, een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. Daar maken ze kennis met de neven Matthew en Phil, die een biologische boerderij runnen waar ze niet alleen Jersey melk produceren, maar ook de ‘Jersey Royal’ telen, de befaamde en beschermde aardappelsoort. Ze laten Jouke en Karlijn zien hoe ze de grond en het klimaat van het kleine eiland optimaal benutten.

Daar zijn ze dan! Deze koppels doen mee aan Temptation Island: Love or Leave