Emma Toussain
Emma Toussain Food 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De frikandel spaghetti van foodblogger Manon gaat compleet viraal

De Brabantse Bourgondiër, ofwel Manon van het account @hoevetterdebetter, gaat helemaal viral na het delen van een recept waarin zij frikandel spaghetti maakt. Inclusief mayo en curry voor de échte diehard frikandel speciaal fans.

Frikandel spaghetti gaat viral

Eerst snijdt ze de frikandel in reepjes, zodat het op spaghetti gaat lijken. Daarna frituurt ze deze reepjes kort in de frituurpan (30 tot 60 seconden) en haalt ze alles weer uit de pan. Ondertussen maakt ze de saus van mayonaise en curry en mixt ze die twee door elkaar. Ook raspt (rapst, aldus Manon) ze er nog een uitje overheen en legt ze er – waarschijnlijk voor ‘t Italiaanse pastagevoel – nog een basilicumblaadje bovenop. Heel lekker, volgens haar.

@hoevetterdebetter

Frikandel spaghetti, dit wil je 🍝 #fy #voorjou #fyp #frikandel #spaghetti #frikandelspaghetti #frituur #snacks #makkelijkerecepten #hoevetterdebetter #viral #curry #mayo #mayonaise #levensbenzine #slagaderdiesel #snackspert #frikandellen #frikandellenkoningin

♬ Tarantella napoletana – Andrea Colombari

Manon is razend enthousiast, de kijkers van de video wat minder. “Dit is mijn grens”, zo reageert iemand. “Nee nee nee nee nee” reageert een ander. “En dan zeggen ze dat Nederlanders geen cultuur hebben”, staat er op Instagram. Ach, misschien geen culinair hoogstandje, maar daar gaat ‘t haar ook niet om. Zoals haar social naam al zegt: hoe vetter, hoe beter.

Is de frikandel speciaal jouw favo snack? Die mensen zijn gelukkiger in het leven en dit is waarom

ls je naar de snackbar gaat ben jij al lang voorbereid op wat je gaat bestellen. Het frietje (of patat voor de mensen van boven de rivieren) varieert van een dubbele mayo tot friet pindasaus. Dat kan je in principe gestolen worden want het is jouw allemaal te doen om dé ultieme snack: frikandel speciaal. Je wordt er gelukkiger van en dit is de reden. Jij begrijpt er niks van dat mensen in de rij staan voor een kroket (of nog erger een groentekroket). Nee, nee, jou niet gezien. Jij gaat forever voor de frikandel, en da’s maar goed ook. Mocht jij dit spaghetti-gerecht gaan proberen, laat ons dan even weten hoe het was.

De crompouce-hype loopt uit de hand: 5 x mega gore combinaties